Kuva: All Over Press

EM-kisojen superottelu: Espanja pudotti Saksan – tähtipelaajan kisat ohi

Roope Määttä |

Espanjan tähtipelaaja loukkaantui tasokkaassa puolivälieräkamppailussa. Varoituksia ottelussa jaettiin 16 ja lisäksi nähtiin ulosajo.

Huippupuolivälierän maalittoman avauspuoliajan puhuttavin tilanne nähtiin jo kahdeksannella minuutilla, kun Saksan keskikenttäpelaaja Toni Kroos taklasi myöhässä Pedriä. Barcelonan 21-vuotias tähtipelaaja joutui jättämään kentän.

Espanjan jalkapalloliitto kertoo, että Pedri kärsii vasemman polven sisäisestä nyrjähdyksestä. Nuorukainen ei pelaa enää näissä kisoissa. Ottelun tuomari Anthony Taylor ei antanut tilanteesta varoitusta Kroosille.

Maalihanat aukesivat toisella jaksolla

Toisen puoliajan alkajaisiksi Dani Olmo laukoi Lamine Yamalin hienosta esityöstä Espanjan 1–0-johtoon. Maali syntyi, kun ottelua oli takana noin 50 minuuttia.

Julian Nagelsmann reagoi tilanteeseen tekemällä tuplavaihdon. Kentälle tulivat Niclas Füllkrug sekä Maximilian Mittelstädt. Vaihdon puolelle siirtyivät David Raum sekä Ilkay Gündogan.

Toisen puoliajan loppua kohden kamppailun hallintaa itselleen ottanut Saksa tasoitti Florian Wirtzin maalilla. Osuma oli Bayer Leverkusenin hyökkääjälle kisojen toinen ja syntyi, kun ottelua oli pelattuna noin 89 minuuttia.

Esityön tasoitukseen teki Nagelsmannin luottopelaaja Joshua Kimmich, jonka Atleetti nosti aiemmin tällä viikolla esille Espanjan Nico Williamsin taisteluparina.

Espanja eteni välieriin

Olmo tarjoili kauniin pallon, josta Mikel Merino puski voittomaalin etuyläkulmaan vain hetkeä ennen jatko-ottelun varsinaisen peliajan päätöstä. Real Sociedadin pelaaja tuli vaihdosta Williamsin tilalle kamppailun 80. minuutilla.

Dani Carvajal sai jatko-ottelun lisäajalla toisen keltaisen korttinsa ja lensi ulos. Espanjan puolustaja on pelikiellossa joukkueen välieräottelussa. Fyysisessä väännössä jaettiin yhteensä peräti 16 keltaista korttia.

Espanja voitti ottelun maalein 2–1 ja eteni jatkoon. Välierissä joukkue kohtaa Portugalin ja Ranskan välisen ottelun voittajan ensi tiistaina.