Kuva: All Over Press

Dopingsyytteistä vapautettu Jannik Sinner voitti US Openin – tuhti palkintopotti

Roope Määttä |

Voittaja US Openissa ratkesi myöhään sunnuntai-iltana. Pokaalia nosteli hiljattain dopingkohun keskellä ollut pelaaja.

Maailmanlistan ykkösnimi Jannik Sinner voitti US Openin. Finaalissa vastikään dopingkohun keskiössä ollut, mutta sittemmin syytteistä vapautettu Sinner, 23, (lue tästä) kaatoi Taylor Fritzin.

Kotiyleisönsä edessä pelannut Fritz oli ottelussa vastaantulijana, kun kamppailu ratkesi suoraan kolmessa erässä (6–3, 6–4, 7–5). Yhdysvaltalaisen sijoitus maailmanlistalla on 12.

– Tämä titteli merkitsee minulle todella paljon, koska urani viimeisin jakso ei todellakaan ollut helppo, Sinner sanoi kenttähaastattelussa ottelun jälkeen.

Ensimmäisenä italialaismiehenä Yhdysvaltain avoimissa voittanut pelaaja on nyt napannut nimiinsä kaksi grand slam turnausta kaksinpelissä. Ensimmäinen irtosi alkuvuodesta Australian avoimissa.

Sinner hävisi koko turnauksessa ainoastaan kaksi erää. Finaalipaikka oli irronnut niin ikään puhtaalla pelillä brittitalenttia Jack Draperia vastaan.