Boston Celtics vs Cleveland Cavaliers

NBA-ennakot: Boston Celtics vs Cleveland Cavaliers

atleetti |

Atleetti käy läpi NBA:n puolivälieräparit ennakoissa, joissa puidaan joukkueiden esitykset pudotuspeleissä tähän saakka sekä spekuloidaan odotukset ja ennusteet kaikkiin ottelusarjoihin. Käsittelyssä itäisen konferenssin ykkönen ja nelonen, Boston Celtics vs Cleveland Cavaliers.

Boston Celtics hävisi yhden kotipelinsä pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella, mutta voitti neljä muuta peliä keskimäärin 22 pisteen erolla. Mikään ei horjuta sen selkeää suosikin asemaa NBA:n itäisen konferenssin loppuotteluihin. Koko kauden ajan he ovat olleet erinomaisia, joten mikä tahansa vähempää olisi valtava pettymys.

Seuraava testi Celticsille pitäisi olla ensimmäistä kovempi. Boston voitti runkosarjan aikana keskinäiset kohtaamiset Clevelandia vastaan 2-1, vaikka kaikki kolme peliä olivat viiden pisteen sisällä viimeisten viiden minuutin aikana ja kaikki voitti kotijoukkue.

Celticsilla on jälleen ylimääräinen kotipeli, vaikka heillä todennäköisesti ei ole Kristaps Porzingisia.

Sarjan juoni

Saaako Donovan Mitchell apua? Mitchell on loistava playoff-pelaaja, joka on nyt tehnyt vähintään 30 pistettä 23:sta 51 playoff-pelistään, yhden vähemmän kuin Jayson Tatum (24/99) aktiivisten pelaajien keskuudessa.

Mutta vaikka Mitchell teki keskimäärin 28,7 pistettä, Cavaliers teki vain pisteen hyökkäystä kohden seitsemässä pelissä Orlandon Magicia vastaan. (Vain New Orleans oli tehottomampi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella.)

Cavaliers kohtaa nyt puolustuksen, joka oli yhden sijan korkeammalla kuin Magicin. Celticsilla on useita hyviä puolustajia, joille he voivat antaa Mitchellin hoidettavaksi, ja he voivat laittaa useita puolustajia hänen eteensä joka hyökkäyksellä. Huomion keskipisteenä on Darius Garland, joka koki tehojen laskun tällä kaudella, ja teki vain 14,9 pistettä ensimmäisellä kierroksella.

Pitäkää silmällä

Isojen miesten väheneminen. Porzingisin poissaolo jättää Celticsin aloitusviisikon, joka oli hyvä mutta ei loistava (plus 2,7 pistettä 100 hyökkäystä kohden) runkosarjassa. Kuitenkin se oli parempi (pienessä viiden pelin otoksessa) ensimmäisellä kierroksella Miamia vastaan. Ja Al Horfordin ollessa aloitusviisikossa, Celticsin vaihtopenkki on jälleen hieman ohuempi.

Porzingis ei välttämättä ole ainoa keskushyökkääjä, joka puuttuu tämän sarjan alussa, koska Cavaliersin Jarrett Allen oli poissa kolmesta viimeisestä ensimmäisen kierroksen pelistä kylkikipujen takia. Cleveland on myös ollut ilman Dean Wadea, joka antoi heille hyviä minuutteja runkosarjassa.

Kolmessa runkosarjan kohtaamisessa Cavaliers oli yhden pisteen tappiolla Allenin ollessa kentällä 111 minuuttia, mutta oli 14 pisteen tappiolla (25,3 pistettä 100 hyökkäystä kohden) hänen ollessa kentän ulkopuolella 33 minuuttia.

Yksi seurattava asia kullekin joukkueelle

Bostonille: Heitot korin läheltä. Celtics teki enemmän hyppyheittoja kuin mikään muu joukkue runkosarjassa – 57% heitoista oli maalatun alueen ulkopuolelta. Tämä suhde oli hieman korkeampi (58%) ensimmäisellä kierroksella, ja he ovat nyt ilman johtavaa post-pelaajaansa.

Tiedämme, että Celtics voi voittaa minkä tahansa joukkueen heittämällä kaukaa. He tekivät eniten kolmen pisteen heittoja per peli runkosarjassa ja olivat plus 11,4 kolmen pisteen heitoissa Miamiä vastaan, vaikka Heat teki 23 kolmen pisteen heittoa toisessa pelissä. Mutta he eivät voi tyytyä siihen, vaan tarvitsevat kääntää puolustuksen pysähdykset hyökkäysmahdollisuuksiksi vähentääkseen painetta kolmen pisteen heittämisessä.

Clevelandille: Vaihtopenkin minuutit. Celticsilla oli runkosarjassa paras vaihtopenkki, ja se on ollut vieläkin parempi pudotuspeleissä. Cavaliersin vaihtopenkki oli runkosarjassa sijalla 15. ja ensimmäisellä kierroksella sijalla 11., kun he olivat 14 pistettä per 100 hyökkäystä tappiolla Georges Niangin ollessa kentällä.

Niangin minuutteja vähennettiin viimeisten kolmen pelin aikana, ja Sam Merrill teki muutaman ison heiton Clevelandin tehdessä 18 pisteen comebackin sunnuntaina. Allenin ja/tai Waden paluut auttaisivat varmasti syvyysongelmien kanssa.

Yksi tärkeä numero

100,7 – Celtics päästi Heatin tekemään vain 100,7 pistettä 100 hyökkäystä kohden ensimmäisellä kierroksella. Kaksi joukkuetta (mukaan lukien Cavaliers) teki vähemmän pisteitä, mutta se oli Celticsin paras viiden pelin puolustusjakso ja Heatin toiseksi huonoin viiden pelin hyökkäysjakso tällä kaudella. Miami oli ilman Jimmy Butleria eikä voinut korvata hänen poissaoloaan, sijoittuen viimeiseksi sekä vapaaheittojen että hyökkäyslevypallojen prosenttiosuudessa ensimmäisellä kierroksella.

Cavaliersilla oli liigan paras puolustus viime kaudella ja se sijoittui toiseksi tällä kaudella ennen All-Star-taukoa. Mutta he eivät ole ainoita mahtavia puolustavia joukkueita tässä sarjassa.

Kumpi voittaa

Atleetin masiinat ovat taas rouskuttaneet numeroita kuin Mäkinen mysliä aamupalalla. Data on faktaa, joka ei anna Cavaliersille suuriakaan mahdollisuuksia yllätykseen. Boston vie sarjan 74% todennäköisyydellä, mutta hieman yllättäen Cleveland venyttää sarjan todennäköisimmin aina kuuteen otteluun saakka. Veikkauksen yhdeksän kerroin Clevelandille sarjan voitosta on selkeä ylikerroin, mutta tapahtuuko 26% todennäköisyys tällä kertaa, jää jokaisen harkittavaksi.