Liiga-seurojen palkanmaksukyky on usein huonompi keskieurooppalaisiin seuroihin verrattuna. Jopa Tšekin ja Saksan pääsarjajoukkueet napsivat jatkuvia voittoja.
Tällä kaudella esimerkiksi ennätysbudjetillaan kolmella miljoonalla eurolla Liigan karsintoihin ajautuneella Pelicansilla on ollut kokoonpanossaan 17 eri ulkomaalaispelaajaa. Yhteensä Liigassa on pelannut 140 ulkomaalaista.
– Se kertoo jotakin siitä, millaisessa taloudellisessa kunnossa seurat yleisesti ottaen ovat. Pystytään tekemään säästöjä pelaajabudjettiin, kun etsitään pelaajia muualta, Kiekko-Espoon päävalmentaja Jyrki Aho sanoi Atleetille runkosarjan jälkeen.
Uusissa Liiga-sopimuksissa on puolestaan alettu soveltamaan ehtoja mahdollisesti ulkomailta myöhemmin tulevan tarjouksen varalta, totesi Urheilucastin Esko Seppänen.
– Näillä klausuuleilla marinoidaan nykyään jopa junioreiden lappuja, Seppänen sanoi ohjelmassaan.
Liiga-seuroissa uuden joukkueen kasaaminen käynnistetään verrattain aikaisin esimerkiksi Saksaan verrattuna. DEL-liigasta saattaa ilmaantua vielä toukokuussa selvästi rahakkaampia tarjouksia Suomeen verrattuna.
Tästä johtuen pelaajat eivät uskalla aina tehdä aikaisia sopimuksia ilman pykäliä. Podcastin isäntä muistutti myös siitä, että Keski-Euroopan kiekkomaista esimerkiksi Sveitsissä pelaajille on tarjolla merkittäviä etuja verotuksen suhteen.
– Käteen jäävä nettosumma on merkittävästi suurempi kuin tässä progressiivisen verotuksen kehdossa eli Suomessa, Seppänen arvioi.
Liigan pudotuspelit ja karsintasarja ovat käynnissä. Katso kaikki tulokset, tilastot ja uutiset painamalla tästä.
LUE MYÖS: Isot seurat dominoivat: Tappara maksaa Roby Järventielle jättisumman, kertoi Urheilucast