Sunnuntain vetovihje: Bundesliigaa ja säbää

Toimitus |

Sunnuntaina maailman parhaat salibandyn pelaajat ovat Raumalla ja molempiin otteluihin Atleetti tarjoaa vetovihjeen. Aloitetaan kuitenkin futiksesta ja Bundesliigasta, johon tarjoillaan jopa kahden tähden vihje.

Holstein Kiel arvioitiin ennen kauden alkua Bundesliigan toiseksi viimeiseksi (lue lisää). Viime kaudella kakkosbundesliigassa toiseksi sijoittunut joukkue ei ole yllättänyt ainakaan positiivisesti ja putoaminen on realistinen vaihtoehto. Tähän otteluun Kiel pääsee lähes parhaalla kokoonpanollaan, eikä uusia loukkaantumisia ole rasitteena.

FC Union Berlin rankattiin Atleetin kausisimulaatioissa kaksi sijaa Kieliä ylemmäs, ja alkukauden otteiden perusteella joukkuetta on voinut nostaa vielä napsun tai pari. Myöskään berliiniläiset eivät kärsi poissaoloista.

Tässä ottelussa kertoimet ovat liian vierasmyönteiset. Viime kaudella vain 10 pistettä Bundesliigassa saalistaneet vierailijat eivät voi mitenkään olla selviä suosikkeja päivän ottelussa. Niinpä Atleetti tarraa Kieliin.

Atleetin valinta: Kiel voittaa tai pelaa tasan (+0,5 maalia). Atleetin arvio 60 %.

⭐⭐/⭐⭐⭐

Korkein kerroin: @1,80

Tänään tv:ssä: voit katsoa ottelun Viaplay-palvelussa. Matsi alkaa klo 16:30.

Salibandyssä huippuottelut vetovihjeenä

Raumalla pelataan maaotteluviikonlopun viimeiset mittelöt ja molempiin koitoksiin löytyy selvä suosikki.

Sveitsi kohtaa Tshekin klo 15 alkavassa ottelussa. Tshekki on noussut miesten rankingissa vähintään kolmanneksi. Viime MM-kisoissa se taipui Ruotsille finaalissa. Useita nuorten maailmanmestaruuksia voittaneet Tshekit ovat myös Sveitsiä vastaan niskan päällä, sillä edellisistä seitsemästä keskinäisestä ottelusta Tshekki on voittanut viisi.

Atleetin valinta: Tshekki voittaa (1×2). Atleetin arvio 60 %.

⭐/⭐⭐⭐

Korkein kerroin: @1,78

Toisessa ottelussa Suomi isännöi Ruotsia klo 18. Ruotsi on dominoinut viime vuosien otteluita ja on voittanut 9/15 joukkueiden viimeisistä kohtaamisista varsinaisella peliajalla. Lisäksi se pääsee tähän otteluun hieman paremmin levänneenä, koska pelasi eilen ottelunsa ennen Suomea.

Suomen rosterista puuttuu tärkeitä lenkkejä, kun Nico Salo, Eemeli Salin, Justus Kainulainen ja Alpo Laitila ovat pois. Toki Suomen kärkipelaajat Fälden, Astala, Johansson ja Lastikka kestävät vertailun Ruotsin tähtiin, mutta sen jälkeen taso putoaa Ruotsiin verrattuna. Kahden vuoden takaisista MM-kisoista molemmissa joukkueissa on reilut kymmenen pelaajaa tänäänkin askissa. Ruotsin maalissa lienee Jon Hedlund, joka on ollut Ruotsin ykkösvahti ja erittäin suuressa roolissa kaksissa edellisissä arvokisoissa.

Atleetin valinta: Ruotsi voittaa (1×2). Atleetin arvio 62 %.

⭐/⭐⭐⭐

Korkein kerroin: @1,73

Tänään tv:ssä: voit katsoa otteluita salibandy.tv -palvelussa.