Kuva: All Over Press

Yhteenveto: Katso Atleetin ennusteisiin perustuva koonti suomalaisten kisapäivästä Pariisin olympialaisissa

Roope Määttä |

Suomalaisille suurimmat pettymykset tulivat uinnissa ja trap-ammunnassa. Tiistain iloisin sinivalkoinen yllättäjä nähtiin kouluratsastuksessa. Naisten purjehduksessa ei puolestaan vältytty draamalta.

Uimari Matti Mattsson, 30, jäi rintauinnissa 200-metrisellä matkalla alkueriin. Atleetin ennusteen mukaan suomalaisuimarin finaalipaikan todennäkösyys oli 34%, mutta siihen olisi vaadittu alkuerän lisäksi onnistumista myös välierässä. Mattssonin suoritus alitti kaikki odotukset.

Haulikkoampuja Noora Antikainen, 42, ei onnistunut trap-kisassa sen paremmin. Atleetin simulaatiot antoivat naisen pistesijalle todennäköisyydeksi 44%, mutta tällä hetkellä urheilija on siitä kaukana. Viimeiseltä sijalta toiselle kisapäivälle lähtevä Antikainen jäänee pistesijojen ulkopuolelle. Ensimmäisenä päivänä ammuttiin kolme kisakierrosta, mutta tiistaina niitä on finaalin lisäksi enää kaksi. Viimeiselle kierrokselle pääsee vain kuusi parasta.

Koulurasastaja Emma Kanerva, 39, oli päivän merkittävin suomalaisonnistuja. Nainen on hevosensa Greek Airin kanssa B-ryhmässä kolmantena tuloksella 73,680%. Finaaliin pääsee jokaisesta ryhmästä kaksi parasta, minkä lisäksi siellä nähdään muuta kuusi eniten pisteitä saanutta ratsukkoa.

Ronja Grönblom, 24, ja Veera Hokka, 26, kilpailevat purjehduksessa naisten 49er FX -luokassa. Kaksikko nousi jo neljänneksi kokonaistuloksissa, mutta se hylättiin Yhdysvaltojen tekemän protestin vuoksi kokonaan yhdeksännessä lähdössä.

Suomen joukkue teki vastaprotestin, jonka lopputulos on vielä avoin. Toistaiseksi Grönblom–Hokka-parivaljakon sijoitus on 11. Todennäköisyys suomalaisten pistesijalle on Atleetin ennusteessa vain neljän prosentin luokkaa, joten kisa on sujunut odotuksiin nähden joko hyvin tai erinomaisesti. Lähdöt 10–12 purjehditaan keskiviikkona. Mahdollinen mitalilähtö on vuorossa torstaina.

Jousiampuja Antti Tekoniemi, 42, puolestaan jäi ensimmäiselle pudotuskierrokselle, kun hän hävisi ottelunsa taiwanilaista Tai Yu-Hsuania vastaan numeroin 6–0. Merkittävästä pettymyksestä ei kuitenkaan ole kyse. Atleetin ennuste antoi vain prosentin todennäköisyyden pistesijalle.

Päivän seitsemäs suomalainen Jakob Eklund, 24, on puolestaan iQFoil-purjelautailun kokonaiskilpailussa sijalla 25. Merkittäviä odotuksia menestyksen suhteen ei ennen kisoja ollut.

LUE MYÖS: Atleetti arvioi: Tässä ovat Pariisin olympialaisten todennäköisimmät suomalaiset mitalistit