Kuva: All Over Press

Atleetti seurasi: Wilma Murto putosi neljännellä kierroksella – Elina Lampela toisella

Roope Määttä |

Suomalaisnaiset kilpailivat Pariisin olympialaisissa seiväsfinaalissa, jossa oli mukana peräti 19 hyppääjää.

Suomen Wilma Murto, 26, ylitti ensimmäisellä yrityksellään sekä korkeudet 440 että 460. Elina Lampela, 26, puolestaan ylitti ensimmäisellään 440, mutta pudotti 460-korkeudesta kaikilla kolmella yrittämällään.

Lampela putosi jatkosta kilpailun toisella kierroksella ja sijoittuu kisassa jaetulle sijalle 14.

Hyppyjen väli kasvoi erityisesti kisan alusssa merkittäväksi, sillä loppukilpailussa on mukana peräti 19 kilpailijaa.

Toinen kierros jatkuu parasta aikaa, kun kaikki kilpailijat ovat menneet vähintään yhdestä korkeudesta ylitse. Naisten seiväsfinaalista on tulossa pitkä kuin nälkävuosi.

Kolmas kierros

Kilpailussa oli yhä mukana 13 urheilijaa.

Murto jatkoi kolmannella kierroksella puhdasta sarjaansa ja taivutti itsensä yli 470-korkeudesta.

Suomalaisen lisäksi kolmannelta kierrokselta neljännelle jatkoi peräti yhdeksän kisaajaa.

Puhtaalla sarjalla etenivät Murron lisäksi Elisa Molinarolo, Katie Moon, Angelica Moser sekä korkeudesta 460 aloittanut Eliza McCartney.

Neljäs kierros

Murto pudotti riman korkeudesta 480 ensimmäisellä yrityksellään, joka ei kuitenkaan ollut huono hyppy. Suomalaisella on kaksi yritystä jäljellä neljännestä korkeudesta.

Rima tuli alas myös Suomen edustajan toisella yrityksellä. Murrolla oli yksi yritys jäljellä, mutta sekään ei tulosta tuonut, joten suomalaisnaisen kisa päättyi neljännelle kierrokselle.

Murto sijoittui kuudenneksi.

Viides kierros

Mukana on edelleen viisi hyppääjää. Alysha Newman, Moon sekä Moser epäonnistuivat kaikki ensimmäisellä yrityksellään 485-korkeudesta. Nina Kennedy nousi viidennen kierroksen ensimmäisellä yrityksellään koko finaalin kärkeen.

Newman oli toinen hyppääjä, joka ylitti viidennellä kierroksella korkeuden 485 – kanadalainen kiilasi tässä vaiheessa toiseksi. Yhdysvaltojen hyppääjä Moon ylitti niin ikään viidennen korkeuden toisella yrityksellään.

Neljännelle kierrokselle jäi ainoastaan Amelie Svabikova. Moser puolestaan pudotti riman 485-korkeudesta kahdesti, mutta jätti viimeisen yrityksensä kuudennelle kierrokselle.

Kuudes kierros

Moon pudotti riman korkeudesta 490 ensimmäisellä yrittämällään, kuten myös Newman.

Sveitsiläishyppääjä Moser pudotti riman kuudennelle kierrokselle siirtämällään yrityksellä, joten mitalistit olivat selvillä. Järjestys ei vielä ollut ratkennut.

Australian edustaja Kennedy tarrasi tukevasti kiinni olympiakultamitaliin ylitettyään korkeuden 490 heti ensimmäisellä hypyllään.

Yhdysvaltalaishyppääjä Moon jätti kaksi jäljellä ollutta yritystään seuraavaan korkeuteen. Kisa oli ollut tovin aikaa keskeytyksissä, koska riman teline täytyi vaihtaa.

Newman on kisan kolmas. Hän hyppäsi Kanadan ennätyksen 485.

Seitsemäs kierros

Moon epäonnistui kahdesti 495-korkeudesta, joten kisan kakkossija menee yhdysvaltalaiselle.

Kennedy pudotti niin ikään, mutta voitti koko kilpailun oltuaan ainoa korkeuden 490 ylittänyt hyppääjä.

Naisten seiväsfinaali kesti lopulta lähemmäs kolme ja puoli tuntia.