Kuva: All Over Press

Kaksi Päivän veto -valintaa Liigan avauskierrokselle

Toimitus |

Liiga alkaa tänään ja Atleetti vihjaa kahteen otteluun.

HIFK on monena kautena tuottanut fanaattisille kannattajilleen pettymyksen. Viime kaudella tie päättyi jo puolivälierävaiheessa Pelicansia vastaan voitoin 3-4. Peli löysi uomansa vasta aivan kalkkiviivoilla, eivätkä nousujohteiset otteet riittäneet pidemmälle, kun maalivahtipeli ei täysin vakuuttanut. Nyt stadilaiset pääsevät aloittamaan hieman maltillisemmilla odotuksilla. Atleetti arvioi joukkueen sijoittuvan runkosarjassa kuudenneksi (lue lisää). Illan otteluun HIFK pääsee parhaalla mahdollisella kokoonpanollaan. Voit lukea Atleetin analyysin HIFK:sta täältä. Kapteeni Ilari Melartin kommentit löydät täältä ja päävalmentaja Ville Peltosen Atleetille antaman haastattelun täältä.

Kiekko-Espoo nousee Liigaan suurena kysymysmerkkinä. Kokoonpano on luonnollisesti muuttunut suuresti, ja joukkueen iskukykyä on vaikea arvioida. Valmistavat ottelut ovat joukkueelta sujuneet oikein hyvin, kun seitsemästä ottelusta vain HIFK on poistunut espoolaisia etevämpinä. Atleetti arvioi Kiekko-Espoon sijoittuvan runkosarjassa kymmenenneksi. Joukkueella on matkassa ilman suurempia kokoonpanomurheita, kun vain Niko Seppälä on sivussa. Atleetin analyysin voit lukea täältä ja päävalmentaja Jyrki Ahon mietteitä täältä.

Atleetin päivän veto: HIFK voittaa ottelunsa Kiekko-Espoota vastaan (1X2), Atleetin arvio 57 %.

⭐ /⭐⭐⭐

Korkein kerroin: @1,83

JYP kuitille loukkaantumishuolista piittaamatta

JYP nousi viime kaudella otsikoihin lähinnä eriskummallisen valmentajarumban takia. Tällä kaudella odotukset eivät ole pilvissä – Atleetin kausiennusteessa jyväskyläläiset löytyvät 13. sijalta. Lisäksi joukkue on harjoituskaudella kärsinyt loukkaantumisista ja illan ottelusta puuttuvat mm. Pekka Jormakka ja Jesse Pulkkinen. Pelicansista hankittu Nathan Schnarr on onneksi mukana, vaikka on joutunut olemaan sivussa viimeisistä harjoituspeleistä. Treenimatsit sujuivat kuitenkin kohtalaisesti JYP:in voittaessa yhdeksästä kaudenalusottelustaan neljä. Voit lukea Atleetin ennakkoanalyysin JYP:stä täältä.

Pelicans oli viime keväänä loistoiskussa edeten finaaleihin saakka. Peli oli kaikin puolin uomissaan, ja maalivahti Niklas Kokko liekeissä. Nyt valmennus on uudistunut Juhamatti Yli-Junnilan tultua Ilvekseen siirtyneen Tommi Niemelän tilalle. Maalivahtipeli on kysymysmerkki ainakin viime kauteen verrattuna, kun lähinnä ECHL:ssä pelannut ruotsalaisvahti Olof Lindbom kantaa torjuntavastuun illan ottelussa. Toisaalta harjoitusottelut ovat menneet hyvin joukkueen voitettua kotonaan mm. hallitsevan CHL-mestari Servetten (lue lisää). Voit lukea Atleetin analyysin Pelicansista täältä. Pelicans -valmennuksen mietteitä voi lukea täältä.

Atleetin päivän veto: JYP voittaa tai pelaa tasan Pelicansia vastaan (+0,5 maalia), Atleetin arvio 55 %.

⭐ /⭐⭐⭐

Korkein kerroin: @1,95

Kausi aloitetaan siis kahdella pelivalinnalla. Hiuksen hienosti kupongin ulkopuolelle jää TPS Tapparaa vastaan vaikean kokoonpanotilanteensa takia sekä Kärpät Sportin vieraana.

Tänään tv:ssä: Liigan avauskierrosta voi seurata tänään veloituksetta MTV Katsomo -palvelussa ja MTV Sub -kanavalla (lue lisää).