Anthony Stolarz pysäytti Toronton maalilla 32 laukausta. Kuva: All Over Press

Ikuinen kakkosvahti venyi haamupelastukseen – Vezina-voittaja tykitettiin vaihtoon

Roope Määttä |

Toronto Maple Leafs jyräsi Tampa Bay Lightningin yön ainoassa NHL-ottelussa maalein 5–2. Salamapaitojen maalivahti sai väistyä kesken ottelun. Isäntien vastaava palkittiin kamppailun parhaana pelaajana.

Vaahteralehtipaitojen toisessa erässä järjestämä löyly oli liikaa vuoden 2019 Vezina-voittajalle Andrei Vasilevskille. Kun Max Pacioretty oli vienyt isännän 4–1-numeroin kuskin paikalle noin yhdeksän ja puolen minuutin kohdalla, luisteli Lightningin tolppien väliin Jonas Johansson.

Kotijoukkue viimeisteli toisen erän avauskympillä peräti kolme maalia. Ottelun ylitettyä puolivälinsä vierailija pääsi yrittämään kahden miehen ylivoimaa, mutta tuloksetta.

Koko NHL-uransa kakkosmaalivahtina pelannut Anthony Stolarz venyi ottelussa useisiin huippupelastuksiin, mutta komein suoritus tuli edellä mainitulla ylivoimalla. Jake Guentzel pääsi kokeilemaan kiekon laittamista sisään Toronto-torjujan selän takaa, mutta kassari kauhoi kiekon maaliviivalta hanskansa alle.

Viime kaudella Sergei Bobrovskin varamiehenä Stanley Cupia Florida Panthersissa juhlinut Stolarz, 30, on aloittanut kauden muutenkin vahvasti. Joseph Wollin loukkaantumisen myötä näyttösaumaa saanut veräjänvartija on torjunut viidessä kamppailussa 93,79-prosenttisesti, ja miehen päästettyjen osumien keskiarvo on ollut 1,83 maalia ottelua kohden.

Ottelun hahmoihin lukeutui Stolarzin lisäksi esimerkiksi kolme (2+1) tehopistettä kerännyt William Nylander. Ruotsalaishyökkääjä viimeisteli joukkueensa ensimmäisen ja kolmannen täysosuman.