Kuva: All Over Press

Toisen suomalaisen yllätysaihio tuhoutui totaalisesti! Sami Välimäki putoaa, mutta säilyy iskuetäisyydellä

Roope Määttä |

Vaikka Suomi-golfin supertähti pelasi tasaisen kierroksen, ilotulituksia ei nähty. Toinen suomalaispelaaja on puolestaan tykki-iskussa.

Sami Välimäki, 26, putoaa olympiagolfin toisen päivän jälkeen tuloksissa huomattavasti. Kentän loppupää tuotti jälleen suomalaiselle suuria haasteita, mutta tällä kertaa etuysi pelasi Välimäen osalta heikommin.

Yhdeksän väylän jälkeen Nokian River Golfia edustava pelaaja oli kaksi alle parin (-2) tehtyään kolme birdieä ja bogeyn. Kisojen avauskierroksella Välimäki pelasi bogey-vapaan etuysin neljä alle -tulokseen (-4).

Kahdelle viimeiselle väylälle Välimäki teki jälleen bogeyt, kuten myös ensimmäisenä kisapäivänä. Muilta osin hän pelasi takaysillä par-tuloksiin.

Kolmannelle kisapäivälle Välimäki lähtee siis samassa tuloksessa – neljä alle (-4) – kuin hän lähti toiselle kierrokselle. Välimäki pohti pelaamistaan ennen kisoja Atleetin haastattelussa:

– Mielestäni se on ollut hyvää, mutta ei ole ehkä tuloksissa näkynyt. Se on ollut vähän sellaista, että menee yksi lyönti sinne tänne, niin jos sen saisi nyt tälle viikolle käännettyä.

Kaksi kierrosta on edelleen jäljellä, joten kaikki on yhä mahdollista, vaikka pudotusta tuloslistoilla tuleekin. Välimäki lähtee kolmannelle kierrokselleen jaetulta sijalta 19.

Pulkkasen kierros koki järkyttävän tragedian

Toinen suomalaisgolfari Tapio Pulkkanen, 34, lähti kierrokselleen vasta Välimäen jälkeen. Avauspäivänä kaksi alle ihanteen (-2) pelannut kotkalainen oli jo tykittämässä huimaa kierrosta ennen kuin viimeinen väylä pilasi sen.

Kun takana oli jo 13 väylää, Pulkkanen oli jaetulla kuudennella sijalla kokonaistuloksessa seitsemän alle (-7). Käynnissä ollutta kierrostaan suomalainen pelasi siis tuolla hetkellä viisi alle (-5) tuloksessa.

Avauspäivänä Pulkkanen päätti kierroksensa erinomaisesti kahteen birdieen. Tänään sama ei toteutunut – ei lainkaan.

Väylillä 14, 15 ja 17 kotkalaispelaaja onnistui napsimaan par-tulokset korttiin, mutta muilta osin tuli lunta tupaan ja punaista tuloskorttiin. Ensin Pulkkanen epäonnistui väylällä 16, mutta sai vielä bogeyn aikaiseksi.

Totaalinen sulaminen nähtiin viimeisellä reiällä, joka tarjosi todella murheellisen näytelmän suomalaisittain. Pulkkasen avaus meni pieleen, minkä jälkeen mies löi palloa veteen useampaan otteeseen. Lopputulos pelkästään 18-väylän osalta oli yhdeksän (+5), ja se pilasi muuten huikean kierroksen.

Pulkkasen sijoitus putosi roimasti, sillä mies on kolmanteen kisapäivään lähdettäessä vasta jaetulla sijalla 35. Viimeisenä kilpailijana koko fieldistä olympialaisiin päässyt suomalainen oli lähellä jymy-yllätystä, joka tuhoutui vain yhden väylän aikana.

Lopulliset sijoitukset kolmanteen kisapäivään lähdettäessä päivitetty kello 22:15. Pulkkasen loppuratkaisu päivitetty kello 16:55.