Olympiatuli sammuu sunnuntaina kello 22:00 alkavassa kisojen päätösseremoniassa. Kuva: All Over Press

Viimeinenkin urheilija maalissa: Suomen joukkue suoriutui historiallisen surkeasti Pariisin olympialaisissa

Roope Määttä |

Suomi jäi Pariisin kisoissa ensimmäistä kertaa koko olympiahistoriassaan ilman mitalin mitalia.

Juoksija Camilla Richardsson osallistui naisten maratonille viimeisenä kisapäivänä. Taistelu toi lopulta sijoituksen 65, kun Pariisin kisojen ainoa jäljellä ollut suomalaisurheilija jäi kilpailun kärjestä noin 15 minuuttia.

Kokonaisuutena olympiasuoritus oli Suomen joukkueelta historiallisen heikko. Kotimaasta on ollut joukkue mukana kesäolympialaisissa nyt 27 kertaa – päättyvät kisat olivat ensimmäiset, joissa Suomi ei saanut lainkaan mitalia.

Atleetin ennusteen mukaan esimerkiksi Sinem Kurtbayn ja Akseli Keskisen muodostaman purjehtijakaksikon olisi pitänyt voittaa mitali yli kerran kahdesta (52%). Painija Arvi Savolaisen puolestaan olisi pitänyt simulaatioiden kertoman mukaan lunastaa arvometallia lähes kerran neljästä (24%). Judoka Martti Puumalaisen ja haulikkoampuja Eetu Kallioisen mitaliodottama oli noin 19 prosentin luokkaa.

Vaikka mitalitoiveet kovin monen lajin osalta eivät ennen kisoja olleet korkealla, on Suomi kokonaiskuvassa alisuoriutunut. Täysin mitaleitta jääminen on simulaatioiden pohjalta suurempi yllätys kuin se, että joukkue olisi ottanut vähintään yhdessä lajissa palkintokorokesijan.

KATSO MYÖS: Tässä ovat Pariisin olympialaisten todennäköisimmät suomalaiset mitalistit