Kuva: All Over Press

Tobias Salmelainen Aitiolle: “Legendaarinen dinot johtaa – se on aivan puuta heinää”

Roope Määttä |

HIFK:n entinen urheilujohtaja Tobias Salmelainen vakuuttelee Aition podcastissa, että seuran urheilujohtamiseen dinosauruksilla ei ole osaa eikä arpaa.

Helsingin IFK:ssa kuusi ja puoli vuotta urheilujohtajana toiminut Tobias Salmelainen ei saavuttanut omalla aikakaudellaan seurassa toivottua menestystä. Mies korvattiin Janne Pesosella viime kauden jälkeen.

– Legendaarinen dinot johtaa – se on aivan puuta heinää. Joka kerta, kun joku siitä kirjoittaa, hihitän ihan vedet silmissä. Ajattelen, että “ei hemmetti, miten vieläkin voi olla noin kujalla”, sanailee Salmelainen Aition Leadership-podcastissa.

HIFK on perinteikäs seura, jonka taustoilla on pitkäaikaisia seuratoimijoita. Salmelainen vakuuttelee, ettei seurajohtoon vaikuttamista ole kuitenkaan esimerkiksi hänen aikanaan ollut.

Helsinkiläisseuran pitkäaikainen toimitusjohtaja Jukka Valtanen väistyi syksyllä 2021 oltuaan tehtävässä peräti 14 vuotta. HIFK:n entinen hallituksen puheenjohtaja Timo Everi puolestaan jätti pestinsä elokuussa 2023, kun oli toiminut siinä 15 vuotta.

– Uskon että ihmiset yllättyisivät, kuinka iso rauha IFK:ssa on tehdä töitä. Ulospäin se voi vaikuttaa, että mennään kriisistä toiseen tai jostain toiseen, kun ei se ole sitä, Salmelainen toteaa myöhemmin ja jatkaa.

– Suomessa on – lyötyä on helppo lyödä – ja monet haluavat lyödä, kun joku on lyötynä.

Markus Lindström korvasi Valtasen, mutta ehti olla toimitusjohtajana ainoastaan kaksi vuotta ennen kuin sai potkut viime kauden jälkeen. Samalla HIFK lanseerasi “organisaatiomuutoksen”, jossa Pesosen ohella seurajohtoon nimitettiin uusi toimitusjohaja Alexander Sneen.