Hee-chan Hwang on pelannut kuudessa Valioliiga-ottelussa tällä kaudella. Kuva: All Over Press

Etelä-Korea raportoi rasismista Wolves-ottelussa – tuloksena kymmenen ottelun pelikielto

Roope Määttä |

Raportoidut tapahtumat koskivat kauteen valmistavaa kamppailua italian pääsarjanousijan Comon ja Wolvesin välillä.

Serie A -joukkue Comon sopimuspelaaja Marco Curto on saanut kymmenen ottelua pelikieltoa Fifalta johtuen syrjivästä käytöksestään Wolvesin Hwangia Hee-chan kohtaan.

Tapahtumista raportoi kansainväliselle kattojärjestölle lopulta Etelä-Korean lajiliitto, jota Hee-chan, 28, edustaa. Tekoon syyllistynyt italialaispuolustaja kärsii rangaistuksestaan viisi ottelua.

– Puolet otteluista on lykätty kahden vuoden koeajaksi, ja pelaaja on velvoitettu tekemään yhteisöpalvelua sekä osallistumaan koulutukseen ja opetukseen Fifan hyväksymässä organisaatiossa, kattojärjestön edustaja on todennut BBC:n mukaan.

Wolves teki oman valituksensa sekä Italian jalkapalloliitolle että Uefalle. Jälkimmäinen ei voinut tehdä mitään, koska ottelua ei pelattu sen alla.

– Määrätty pelikielto viestii selkeästi, että rasismia ja syrjivää käytöstä ei siedetä jalkapallossa tai yhteiskunnassa, BBC kertoo puolestaan Wolvesin jalkapallojohtaja Matt Wildin todenneen.

Curton pelikieltoon johtanut teko Hee-chania kohtaan tapahtui Espanjan Marbellassa kauden alla pelatun harjoitusottelun toisella puoliajalla. Wolves-hyökkääjä Daniel Podence sai tapahtuman jälkeen punaisen kortin lyötyään italialaispuolustajaa.

Tällä hetkellä Curto, 25, pelaa lainalla Serie B -joukkue Cesenassa, johon siirtyi seuraavalla viikolla tapahtuman jälkeen.

Lähde: BBC