Joni Ortio torjui kahdella edellisellä kaudella SHL-joukkue HV71:n maalilla. Kuva: All Over Press

Joni Ortio herättää kiinnostusta Ruotsissa – sopimus Ässien kanssa päättyy marraskuussa

Roope Määttä |

Maalivahdin kontrahti porilaisseuran kanssa on voimassa 30. marraskuuta saakka. Miehen palvelukset kiinnostavat ainakin tukholmalaista Allsvenskan-seuraa, kertoo ruotsalainen Hockeynews-sivusto.

Joni Ortio hankittiin syyskuussa Ässiin paikkaamaan loukkaantunutta Niklas Rubinia, joka on edelleen otteluista sivussa. Ruotsista kantautuneiden tietojen mukaan maan kakkostasolla pelaava Djurgårdens IF olisi nyt kiinnostunut kassarin palveluksista.

Sivuston mukaan Djurgårdenin maalivahdit Viktor Andrén ja Hugo Hävelid ovat saaneet paljon kritikkiä pelaamisestaan alkukaudella. Ortio, 33, on aiemmin torjunut ruotsalaisissa SHL-joukkueissa Skellefteåssa sekä HV71:ssä.

Djurgården odottaa suomalaisen sopimuksen pätkäsopimuksen päättymistä Ässissä. Toistaiseksi maalivahti on torjunut porilaisten veräjällä yhdeksässä Liiga-ottelussa. Miehen torjuntaprosentti on ollut 89,3 ja päästettyjen osumien keskarvo 2,48 maalia per ottelu.

Ortio siirtyi patapaitaan pelattuaan 11 perättäistä kautta ulkomailla. Rubinin sairaslomaa on Ässien viime maanantaina julkaiseman poissaolotiedotteen mukaan jäljellä neljästä kuuteen viikkoa.