Kuva: All Over Press

Englanti välieriin rangaistuspotkuilla! Kaikki joukkueen laukojat onnistuivat

Roope Määttä |

Englanti operoi ensimmäistä kertaa turnauksessa kolmen puolustajan linjalla. Rangaistuspotkukilpailuvoitto oli joukkueelle vasta kolmas arvokisahistoriassa.

Kuten Atleetti aiemmin ounasteli, Englanti pelasi ottelussa hieman erilaisella muodostelmalla verrattuna aiempaan. Tämänkertainen ryhmitys muistutti eniten 3–4–2–1-formaatiota.

Muissa otteluissa muodostelma Gareth Southgaten joukkueella oli ollut englantilaisilla yleisemmin nähty 4–2–3–1.

Sveitsi meni puolivälierässä johtoon toisella puoliajalla, kun noin 74 minuuttia oli takana. Breel Embolo syöksyi takatolpalle puttaamaan Englannin puolustajasta John Stonesista kimmonneen keskityksen verkkoon.

Englanti tasoitti ottelun vain viitisen minuuttia myöhemmin Bukayo Sakan upealla kaukolaukauksella.

Jatko-otteluun edettiin tasalukemissa 1–1. Englanti oli saanut varsinaisen ottelun jälkeen kaksi laukausta maalia kohden, kun pelattuna oli noin 110 minuuttia. Huippupaikkoja ei ollut ollut kummallakaan joukkueella.

Aloitteellisempi joukkue jatko-ottelun toisella jaksolla oli Sveitsi. Lisämaaleja ei kuitenkaan nähty, joten ottelu eteni rangaistuspotkukilpailuun. Laukaukset ammuttiin englantilaisten kansoittamaa fanipäätyä kohti.

Englanti eteni välieriin

Englanti voitti ottelun rangaistuspotkukilpailussa maalein 2–1. Kaikki viisi joukkuen laukojista upottivat pallon maaliin. Sveitsin ensimmäisenä laukojana maalintekoa yrittänyt Manchester City -toppari Manuel Akanji epäonnistui.

Edellisissä EM-kisoissa Englanti hävisi finaalissa rangaistuspotkukilpailutappion vuoksi. Tuolloin pilkussa epäonnistunut hyökkääjä Saka iski nyt maalin Southgaten miehistön kolmantena laukojana.

Kokonaisuudessaan Englanti on ollut arvokisoissa kymmenen kertaa rangaistuspotkukilpailussa voittaen vain kolmesti.