Kuva: All Over Press

Häpeällinen turpasauna! HJK konttasi Liettuan pääsarjajumboa vastaan Mestarien liigan karsinnoissa

Roope Määttä |

HJK lähti selvänä ennakkosuosikkina otteluun FK Panevezysin vieraana, mutta hävisi murskanumeroin.

Helsinkiläisille jäi reilusti kirittävää toiseen osaotteluun, kun joukkue hävisi yllättäen Liettuan hallitsevalle mestarille FK Panevezysille 3–0-numeroin Mestarien liigan karsintojen ensimmäisellä kierroksella.

Avausosaottelua isännöinnyt miehistö on tällä hetkellä kymmenen joukkueen muodostamassa maansa pääsarjassa jaetulla viimeisellä sijalla, kun kaikki joukkueet ovat pelanneet joko 21 tai 22 ottelua.

Panevezysin hyökkääjä Cheikhou Dieng katseli toista keltaista korttiaan lentäen punaisella ulos, kun pelattuna oli noin 70 minuuttia. Ylivoimaisena ottelun loppupuolen pelannut Toni Korkeakunnaksen miehistö laukoi lopulta kolmesti maalia kohti, mutta ei onnistunut iskemään palloa verkkoon.

HJK pelasi ilman harjoituksissa loukkaantunutta tuoretta vahvistustaan Daniel O’Shaughnessya. Lisäksi sairastuvalla oli Ilvestä vastaan niin ikään helsinkiläisten 3–0-tappioon päättyneessä kamppailussa sivuun pudonnut Aapo Halme.

Kolmella edellisellä kaudella HJK on murtautunut kerran Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen. Kahdesti se on pelannut Konferenssiliigassa. Jos Klubi ei pysty kääntämään ensimmäisen Mestarien liigan karsintakierroksen otteluparia edukseen, vaikeutuu lohkovaiheeseen pääseminen huomattavasti.

Ensimmäisellä Mestarien liigan karsintakierroksella putoavat joukkueet joutuvat suoraan Konferenssiliigan karsintoihin, joissa olisi voitettava vielä kaksi otteluparia päästäkseen varsinaiseen sarjaan.

Voittajajoukkueet puolestaan varmistavat paikkansa seuraavalla karsintakierroksella, josta eteenpäin häviävät ryhmät putoavat Eurooppa-liigan karsintoihin ja viimeiseltä Mestarien liigan karsintakierrokselta suoraan Eurooppa-liigaan.

Toinen osaottelu HJK:n ja Panevezysin välillä pelataan viikon kuluttua tiistaina Töölössä kello 19:00 alkaen.