Kuva: All Over Press

Huippuvahvistus! New Jersey Devils lainaa maalivahtinsa Liigaan

Miikka Lahtinen |

NHL-seura New Jersey Devils lainaa maalivahti Jakub Málekin Suomeen.

Tamperelaisseura tiedotti tiistaina verkkosivuillaan, että 22-vuotias tshekkimaalivahti palaa Ilvekseen koko kauden kattavalla lainasopimuksella. Málek saattaa kuitenkin osallistua syksyllä NHL-leirille.

Málek on Ilvekselle kova vahvistus, sillä hän nousi menneellä kaudella uudelle tasolle. Runkosarjassa 27 ottelussa torjuntaprosentti oli 91,5 ja pudotuspeleissä kolmessa ottelussa 91,0.

Vahvat otteet nostivat Málekin myös ensimmäistä kertaa Tshekin maajoukkueeseen.

– Jakub Málekin pelillinen ja fyysinen kehitysprosessi on edennyt Ilveksessä täysin odotetusti viime kausien aikana. Odotamme kehityksen jatkuvan ensi kaudellakin ja hänen olevan sen jälkeen valmis siirtymään Pohjois-Amerikkaan. On hienoa, että New Jersey Devils näki Ilveksen edelleen Jakubille parhaaksi paikaksi kehittyä. Iso kiitos heille erinomaisesta yhteistyöstä.

– Jakub Málek ja Dominik Pavlát muodostavat erinomaisen kaksikon meille ensi kaudella niin Liigassa kuin CHL:ssäkin. Lähtökohtaisesti Ilveksen U20-joukkueessa aloittava ja viime vuosina valtavasti kehittynyt lahjakas Jimi Kuivila haastaa myös taustalla tšekkikaksikkoa ja on mukana Liiga-joukkueemme harjoitusringissä. Olemme todella tyytyväisiä maalivahtitilanteeseemme, Ilveksen urheilujohtaja Timo Koskela sanoi seuran tiedotteessa.

LUE MYÖS: Näin Columbus Blue Jacketsin GM kommentoi Patrik Laineen tilannetta