Mika Lehkosuo sai toivomansa revanssin. Kuva: All Over Press

Otso Liimatta iski taas – Pikkuhuuhkajille täysi pistepotti syyskuulta

Roope Määttä |

Suomen alle 21-vuotiaiden jalkapallomaajoukkue nappasi voiton molemmissa syyskuun EM-karsintaotteluissaan. Tiistai-iltana kaatui vahva Romania.

Pikkuhuuhkajat voitti Tampereella Romanian maalein 2–0 ja nousi toistaiseksi EM-karsintalohkonsa kärkipaikalle. Maalinteossa Mika Lehkosuon luotsaamalle joukkueelle onnistuivat Tony Miettinen sekä Otso Liimatta.

Osuma oli Famalcãossa pelaavalle Liimatalle toinen syyskuun karsintaikkunassa. Kokonaisuudessaan oululaislähtöisenen pelaaja on mättänyt jo seitsemän maalia näissä karsinnoissa.

Ensimmäisessä keskinäisessä kamppailussa Suomi oli kärsinyt Romanialle niukan 1–0-tappion. Vastustaja sai onnistumisen kalkkiviivoilla.

– Se kyllä korpeaa – kuten voit kuvitella – vieläkin. Meillä on siinä maksettavaa Romanialle takaisin, Lehkosuo kertoi Atleetille syyskuun joukkueen julkaistuaan.

Sveitsi voi vielä ohittaa Suomen, jos se voittaa oman ottelunsa. Joukkue kohtaa kello 20:30 alkaneessa ottelussaan Montenegron. Kun karsinnoissa pelataan yhteensä kymmenen ottelua, vaikuttaa Pikkuhuuhkajien tilanne juuri nyt hyvälle.

Jäljellä olevissa otteluissaan Suomi kohtaa lokakuussa Sveitsin vieraskentällä ja Montenegron kotinurmellaan.

*Taulukko päivitetty: Sveitsi meni Suomen ohi voitettuaan Montenegron 0–2-numeroin.

Karsintatilanne (joukkue, ottelumäärä, pisteet)

**1. Sveitsi U21, 8, 17

*2. Suomi U21, 8, 16

3. Romania U21, 7, 16

4. Albania U21, 9, 13

5. Montenegro U21, 8, 7

6. Armenia U21, 9, 2

**Lohkovoittaja etenee suoraan lopputurnaukseen.

*Lohkokakkonen etenee toiseksi tulleiden sijoitteluun, jonka kautta on mahdollisuus päästä kisoihin.