Kuva: All Over Press

Montrealin tähtisentteri ylistää Patrik Lainetta – huonoa asennetta ei havaittavissa

Roope Määttä |

Suomalaishyökkääjän uuden seuran kärkisentterin kommentit ovat positiivisia.

Uuteen joukkueeseensa Montreal Canadiensiin hiljalleen sopeutuva Patrik Laine on ollut Nick Suzukin NHL.com/fille kertoman mukaan jo useita kertoja suomalaisen kanssa jäällä.

– Hänen asenteensa tuntuu olevan kohdallaan, mikä on mahtava juttu, Suzuki veistelee.

Keskushyökkääjätähden mukaan Laine on innostunut mahdollisuudesta päästä pelaamaan Montrealiin. Suzuki, 25, muistuttaa, että kanadalaisseuran tuore hankinta oli pitkään sivussa.

– Hän ei tainnut luistella paljoakaan kuuteen tai seitsemään kuukauteen.

Laine ehti pelata edellisellä kaudella ainoastaan 18 ottelua Columbus Blue Jacketsissa, kunnes miehen solisluu murtui. Vain puolisentoista kuukautta sen jälkeen Laine siirtyi NHL:n ja sen pelaajayhdistyksen tukiohjelmaan.

Laine, 26, kommentoi medialle Montreal-siirron yhteydessä järjestetyssä tiedotustilaisuudessa kuntoutumistaan fyysisestä vammasta.

– Minulla oli pieni operaatio aiemmin, mutta tuntuu hyvältä. Sain juuri luvan luistella ja olen luistellut. Ei ongelmia, sanoi Laine tilaisuudesta seuran sivuille ladatulla videolla jatkaen:

– Edelleen lauon kiekkoa todella lujaa, joten ei ongelmaa siinä.

NHL-kausi käynnistyy 4. lokakuuta Prahassa pelattavalla Global Series -ottelulla New Jersey Devilsin ja Buffalo Sabresin välillä. Montrealin sesonki alkaa puolestaan kotiottelulla Toronto Maple Leafsia vastaan. Se pelataan Suomen aikaa torstain 10. lokakuuta vastaisena yönä.