Kuva: All Over Press

Tuore mestari vaihtaa maisemaa NHL:ssä – jo viides seura kolmessa kaudessa

Roope Määttä |

NHL-urallaan 293 maalia mättänyt hyökkääjä tarttui Detroit Red Wingsin haaviin.

Kalkkiviivoilla niukasti pudotuspelien ulkopuolelle päättyneellä kaudella jäänyt Detroit Red Wings on vahvistanut rivejään Vladimir Tarasenkolla. Sopimus on kaksivuotinen ja arvoltaan 9,5 miljoonaa dollaria eli se takaa 32-vuotiaalle hyökkääjälle noin 4,75 miljoonaa kaudessa.

Florida Panthersin kanssa Stanley Cupia kauden päätteeksi juhlineelle kiekkoilijalle Red Wings on jo viides seura kolmessa vuodessa. St. Louis Bluesissa ensimmäisen mestaruutensa vuonna 2019 voittanut Tarasenko siirtyi nuottipaidoista kesken kauden 2022–2023 New York Rangersiin, josta matka jatkui päättyneelle kaudelle Ottawa Senatorsiin ja sen kautta Panthersiin.

Edellisellä sesongilla laitahyökkääjä iski Senatorsin ja Panthersin paidoissa yhteensä 23 runkosarjamaalia ja 55 tehopistettä (23+32). Pudotuspeleissä konkari toi pantterimiehistölle arvokasta leveyttä iskien kiekon reppuun viidesti ja syöttäen neljä osumaa (5+4).

Koko NHL-urallaan Tarasenko on mättänyt 293 maalia ja pelannut 751 ottelua. Keskimäärin mies on tehnyt tarunhohtoisessa pisteitä 0,84 kappaletta ottelua kohden.