Kuva: All Over Press

Juontajalta villi ehdotus: Näin Patrik Laineesta tulisi Juuse Saroksen seurakaveri

Roope Määttä |

It’s All Your Fault -nimisessä podcastissa puitiin suomalaishyökkääjän tilannetta aiemmin tällä viikolla.

Toistaiseksi Patrik Laine, 26, on edelleen NHL:än hoito-ohjelmassa, minkä vuoksi organisaatiot eivät saa tällä hetkellä lähestyä suomalaista suoraan. Laineen nykyinen seura Columbus Blue Jackets käy kuitenkin keskusteluja muiden seurojen kanssa.

Suomalaishyökkääjän kauppaamisen tiedetään olevan korkealla ohiolaisorganisaation prioriteettilistalla. Laineen nykyistä sopimusta on jäljellä vain kaksi kautta. Tappara-kasvatille se takaa 8,7 miljoonaa dollaria sesonkia kohden.

Nashville Postin It’s All Your Fault -podcastissa on pohdittu tällä viikolla, olisiko Nashville Predatorsilla edellytyksiä hankkia Laine riveihinsä. Joukkue on päättänyt viimeaikaisilla peliliikkeillään ilmoittautua Stanley Cup -jahtiin tosissaan. Esimerkiksi Steven Stamkos, Jonathan Marchessault ja Brady Skjei ovat jo matkanneet kantrikaupunkiin.

Podcastin juontajalla Jeremy Goverilla on lennokas ajatus, jolla suomalaishyökkääjä voisi liikahtaa keltapaitaan. Hän ehdottaa, että Cody Glass, Philip Tomasino, Dante Fabbro ja huippulupaava maalivahti Jaroslav Askarov lähetettäisiin Columbuksen suuntaan. Siirtoideassa Blue Jackets maksaisi Laineen palkasta edelleen kolme miljoonaa dollaria, jolloin suomalainen mahtuisi Predatorsin palkkakaton alle.

Nashvillen The Hockey Newsin toimittaja Emma Lingan pitää ohjelmassa Askarovin nimeämistä kuvitteelliseen kauppaan kaukaa haetulta. Hänen mukaansa Predatorsin hinta huippulupauksesta on jo valmiiksi korkealla, joten seura haluaisi enemmän pelkästään hänestä. Lisäksi toimittaja muistuttaa, että Blue Jacketsin ykköstavoite on päästä Laineen palkasta täysin eroon.

Aiemmin on uutisoitu, että esimerkiksi Montréal Canadiens, Minnesota Wild ja Carolina Hurricanes olisivat mahdollisesti kiinnostuneita suomalaisen palveluksista. Toisaalta edellä mainittujen lisäksi Anaheim Ducks, Boston Bruins, Chicago Blackhawks, New Jersey Devils, Philadelphia Flyers, Seattle Kraken ja Pittsburgh Penguins ovat kaikki seuroja, jotka kaipaavat kipeästi maalinteon taitavaa laituria kärkiketjuihinsa. On eri asia, millä ryhmillä olisi realiteetteja suomalainen riveihinsä hankkia.

Päivittyvä lista: Tärkeimmät NHL-jatkosopimukset 1.7. alkaen

Päivittyvä lista: Nämä merkittävät NHL-pelaajat ovat vaihtaneet maisemaa 1.7. alkaen

LUE MYÖS: St. Louis Bluesilta huolestuttavia uutisia – tähtipuolustaja koko kauden sivussa?

LUE MYÖS: Chicago Blackhawks lainaa suomalaishyökkääjän Liigaan – “Tuntuu oikealta valinnalta”