Kuva: All Over Press

Espanja teki hakkelusta Georgiasta – seuraavaksi vastaan Saksa!

Toimitus |

Georgia taisteli sisukkaasti EM-kisojen neljännesvälierässä Espanjaa vastaan. Georgia johti jopa ottelua, mutta haaste oli lopulta liian kova.

Georgia siirtyi ottelussa sensaatiojohtoon 18. minuutilla, kun Espanjan puolustaja Robin de Normand ohjasi pallon epäonnekkaasti omaan maaliin. Osuma oli pelitapahtumiin nähden suorastaan ihmeellinen, sillä Normandin oma maali oli käytännössä Georgian ensimmäinen maalipaikka.

Georgian tehdessä 1-0-maalin Espanja oli pitänyt palloa hallussaan 85-prosenttisesti, ja kaiken lisäksi Espanja johti maalintekoyrityksiä 7-0. Kun Georgia sai avausmaalin tehtyä, sai se myös hengen päälle. Ja Espanja vaikutti välillä jopa turhautuneelta, kun se ei tuntunut löytävän riittäviä tiloja georgialaisten linjojen takaa.

Manchester Cityn ja Espanjan luottomies Rodri nousi 39. minuutilla esiin. Vaikka vasen jalka on Rodrin niin sanottu heikompi jalka, ei se paljoa keskikenttämiehen laukauksessa näy. Tulinen maanuoliainen alakulmaan 16-alueen rajalta oli liikaa jopa Georgian ihmeelliselle maalivahdille Giorgi Mamardashvilille.

Espanja jyräsi, Georgia väsyi

Espanja jatkoi toisella jaksolla siitä, mihin se ensimmäisellä 45-minuuttisellä jäi. Erityisesti 16-vuotias Lamine Yamal oli jatkuvasti vaarallinen laidallaan. Yamalin keskityksestä tuli myös 2-1-maali, kun Fabian Ruiz pääsi vapaasti puskemaan lähietäisyydeltä.

Toinen huippulupaus, 21-vuotias Nico Williams, pääsi karkuun ja viimeistelemään 3-1-osuman. Georgian nostaessa riskitasoja Williams ja Yamal tuntuivatkin jatkuvasti olevan karussa Georgian puolustukselta.

Yamal haki erityisen ahnaasti ensimmäistä turnausmaaliaan, mutta nuorukaisen pelissä kaikki oli täydellistä paitsi viimeistely. Useat huippuluokan maalipaikat tyrehtyivät yksinkertaisesti heikkoon viimeiseen suoritukseen. On silti helppo nähdä, miksi nuorukaista ollaan jo nyt viemässä maailmanennätyssummalla Pariisiin (lue uutinen).

Espanjalle 4-1-loppulukemat viimeisteli vielä vaihtomies Dani Olmo taidokkaalla sijoituksella.

Espanjan voitto tarkoittaa sitä, että puolivälierässä nähdään todellinen huippumatsi. Kisaisäntä Saksa saa vastaansa Espanjan, joka on ollut tähän mennessä pelillisesti kisojen vakuuttavin joukkue monien mielestä.