Kuva: All Over Press

Max Verstappen koulutti sunnuntaina paalulta lähtenyttä Lando Norrisia ja ajoi pääkilpailun voittoon Kataloniassa

Roope Määttä |

Barcelonassa ajetun Espanjan Formula 1 -osakilpailun voittoon on ajanut Red Bullin Max Verstappen. Mestarikuljettaja jätti taakseen esimerkiksi McLarenia ohjastavan Lando Norrisin, joka onnistui niin ikään Kataloniassa.

MM-sarjassa suvereenisti keulilla olevan hallitseva mestarin Max Verstappenin tähti ei hyydy. Osakilpailuvoitto oli hollantilaiskuljettajalle jo kauden seitsemäs.

Aiemmin kuluvalla kaudella Bahrainissa, Saudi-Arabiassa, Japanissa, Kiinassa, Italiassa sekä Espanjaa edeltäneessä kilpailussa Kanadassa juhlinut hollantilainen oli jälleen kovassa kisassa Lando Norrisin kanssa. Aika-ajoissa nopeimmin ajanut brittikuski jäi kuitenkin jo kisan alkupuolella Verstappenin taakse.

Formula 1 -sarjan ainoa suomalaiskuljettaja Valtteri Bottas ohjasti sunnuntaina Sauberinsa sijalle 16. Vaikka mies lähti kisaan 12. ruudusta, jäi kuluvan sesongin pistetili edelleen nollille.