Joonas Korpisalo lähtee parantamaan edellisestä kaudesta. Kuva: All Over Press

THN: Joonas Korpisalo on tiukassa syynissä Boston Bruinsissa – näin siirrosta tulisi “merkittävä epäonnistuminen”

Roope Määttä |

Suomalaismaalivahti siirtyi kesällä Boston Bruinsiin, jossa hän joutuu kovaan paikkaan.

Ottawa Senatorsissa viime kaudella pelanneen Joonas Korpisalon osalta edellinen sesonki ei mennyt hyvin. Kassari alitti NHL-uransa keskimääräisen torjuntaprosentin, kun se oli vain 89%. Päästettyjen maalien keskiarvo koko taalaliigauralta puolestaan ylittyi – suomalaiselle tehtiin keskimäärin 3,27 maalia ottelua kohden.

– Jos hänen vaikeutensa jatkuvat, ja Bostonin on luotettava entistä enemmän Jeremy Swaymaniin, Korpisalo-kaupasta tulee merkittävä epäonnistuminen. Hänen uransa pelastamiseen on vielä aikaa, mutta Korpisalo on suurennuslasin alla läpi Boston-jaksonsa. Hän tarvitsee hyvää kautta ja paljon, kirjoittaa The Hockey Newsin toimittaja Adam Proteau median NHL Hot Seat Radar -juttusarjassa.

Korpisalo siirtyi alkukesästä Boston Bruinsin riveihin, kun Linus Ullmark matkasi puolestaan Ottawa Senatorsin suuntaan (lue uutinen). Proteau muistuttaa juttusarjassa, että vaikka Senators maksaa yhä neljänneksen suomalaisen neljän miljoonan kausiansiosta, kolme miljoonaa ei ole palkkakatto huomioiden pieni summa kakkosmaalivahdista.

Ennen heikkoa Ottawa-sesonkiaan suomalaistorjuja pelasi parhaan kautensa. Pelattuja otteluita kertyi yhteensä 38, joista 11 Los Angeles Kingsin paidassa ja loput Columbus Blue Jacketsissa. Korpisalon torjuntaprosentti kaudella 2022–23 oli 91,4 ja päästettyjen osumien keskiarvo 2,87 per ottelu.

––––

LUE MYÖS: Tältä voisi näyttää Leijonien joukkue neljän maan turnauksessa – Atleetin arviossa huippunimiä jää rannalle

LUE MYÖS: Artturi Lehkonen paljasti podcastissa uransa kovimmat vastustajat – kertoi myös kenen kanssa haluaisi pelata Leijonissa

LUE MYÖS: Patrik Laineesta uusi paljastus – tämä NHL-seura on ottamassa yhteyttä suomalaishyökkääjään

––––

Atleetti on nyt WhatsAppissa!

🚨 Liity kanavalle TÄSTÄ.
🔔 Paina ilmoitukset päälle