Sebastian Aho oli viime kaudella Carolina Hurricanesin paras pistemies. Seth Jarvis oli kakkonen. Kuva: All Over Press

NHL: Tämä pelaaja yllättää alkavalla kaudella – Sebastian Aho ei näe syytä, miksi ei

Roope Määttä |

Yltääkö muhkean jatkopahvin saanut hyökkääjä taas uudelle tasolle?

Viime viikolla tuhdin allekirjoituspalkkion ryydittämän sopimuksen allekirjoittanut Seth Jarvis (lue uutinen) saattoi olla hurrikaanilaumalle jopa “edullinen” kiinnitys. Ainakin, jos Sebastian Ahon puheita kuulostelee.

– Luulen, että hänelle tulee upea vuosi. Olihan viime kausikin häneltä jo aika hyvä. En näe mitään syytä, miksi hänen pelinsä kehittyminen ei jatkuisi. Hän on nyt yhtä hyvää kautta kokeneempi, Aho maalailee NHL:n suomenkielisellä sivustolla.

Jarvis on vasta 22-vuotias pelaaja, joka kykenee operoimaan sekä sentterin että laiturin pelipaikoilla. Alkava kausi on miehelle neljäs NHL:ssä. Erinomaisesti pienissä tiloissa toimiva ja oikealta ampuva hyökkääjä sopii nykypäivän taalaliigaan kuin nakutettu.

– Ei ole montaa pelaajaa, joka ei ainoastaan pysty tekemään kaikkea mitä pyydämme, vaan ylittää kaiken haluamamme, sanoi Carolinan general manager Eric Tulsky sopimuksen julkaisun yhteydessä ja jatkoi.

– Hänen ympärilleen voimme rakentaa.

Viime kaudella Jarvis naputteli 67 (33+34) tehopistettä pelattuaan 81 runkosarjaottelua. Paunoja syntyi peräti 28 enemmän kuin sitä edellisellä sesongilla.

Jarvisin tuore kontrahti takaa kiekkoilijalle kahdeksassa vuodessa 63,2 miljoonaa taalaa eli lähes 57 miljoonaa euroa.