Kuva: All Over Press

TPS:ssä hämmästyttävä ruotsalaispuolustaja iski taas – tuoreessa muistissa Liiga-historian nopein hattutemppu

Roope Määttä |

Viime kaudella SM-liigahistorian nopeimman hattutempun iskenyt puolustaja onnistui lauantaina.

TPS-puolustaja Max Lindroth siirtyi Turkuun viime tammikuussa. Mies nousi otsikoihin tarvittuaan SaiPaa vastaan helmikuussa ainostaan yhdeksän minuuttia ja 40 sekuntia kolmen maalin tekemiseen.

Kesällä turkulaisseura tiedotti ruotsalaispuolustajan jatkavan joukkueessa myös alkaneella sesongilla. Maaliverkko heilahti ensimmäistä kertaa jo kauden kolmannessa ottelussa lauantaina, kun Lindroth, 28, tinttasi pikkumustan avauserässä ohi Kiekko-Espoon Petteri Rimpisen.

Lauantain kierroksen jälkeen TPS-puolustaja on pelannut Suomen pääsarjassa 16 ottelua vähintään tehopisteillä 6+9=15. Lähes piste per ottelu -tahdilla.

SHL:ssä Lindroth on kiekkoillut urallaan 221 ottelua tehden keskimäärin 0.18 pistettä kamppailua kohden. Ruotsin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla mittelöitä on puolestaan kertynyt miehelle 77, ja niissä pistekeskiarvo yhtä pelattua vääntöä kohden on ollut 0.31 paunaa.

Lauantaina Lukas Wernblomin esityöstä syntyneen osuman voit katsoa alta. TPS johtaa otteluaan Kiekko-Espoota vastaan kahden erän jälkeen maalein 2–1.