Kuva: All Over Press

Taktikoidaanko futiksen EM-kisoissa illalla?

Toimitus |

Jalkapallon EM-kisoissa on siirrytty 3. kierrokselle. Se tarkoittaa sitä, että ottelut pelataan samanaikaisesti. Tänään sunnuntaina ratkotaan A-lohkon kohtalo.

Iltakymmeneltä alkaen nähdään siis kaksi peliä. Stuttgartissa Skotlanti kohtaa Unkarin. Ja samaan aikaan Sveitsi haastaa Saksan Frankfurtissa. A-lohkossa pelataan tänään sekä lohkovoitosta että tärkeästä kolmossijasta.

Skotlannin ja Unkarin näkökulmasta tasapeli on kaikista huonoin mahdollinen lopputulos. Se tarkoittaisi sitä, että kumpikaan joukkueista ei etenisi jatkopeleihin.

Niinpä tässä ottelussa saatetaan nähdä hyvin mielenkiintoiset loppuminuutit, jos peli sattuisi olemaan tasan.

Saksalle sen sijaan riittäisi omasta pelistään ihan hyvin tasapelikin. Sveitsi voisi varmistaa niin ikään tasapelillä lohkon kakkossijan.

Mistä EM-kisoissa puhutaan?

Neljä parasta lohkokolmosta etenevät niin ikään jatkopeleihin. Koska lohkoissa pelataan päätösottelut eri päivinä, antaa tämä edun niille, jotka pelaavat myöhemmin. Näin nämä myöhemmin vuorossa olevat joukkueet voivat laskea etukäteen jo heille sopivan tuloksen ja muuttaa riskitasoja sen mukaan.

Kolikon toinen puoli on se, että myöhemmin pelaavilla joukkueilla on vähemmän toipumisaikaa jatkopeleihin. Tällä tavalla puntit siis tasoittuvat.

Systeemi ei ole täydellinen, mutta 24 joukkueen turnauksessa ei kaikkia 100-prosenttisesti tyydyttävää ratkaisua liene olemassakaan.

>>> Pysy kärryillä EM-kisoista seuraamalla tapahtumasivuamme!

  • ENNUSTE
Sveitsi
Saksa
23%
24%
53%
23
24
53
23.06.2024 22:00
  • ENNUSTE
Skotlanti
Unkari
30%
35%
35%
30
35
35
23.06.2024 22:00