Kuva: All Over Press

Englannin riveissä muhii potentiaalinen katastrofi – treeneissä kinastellaan eikä vaihtoehtoja löydy

Toimitus |

Englanti ei ole hävinnyt EM-kisoissa otteluakaan, mutta peliesitykset eivät ole hurraa-huutoja aiheuttaneet. Nyt myös ryhmän sisällä kuohuu.

Brittitabloidit ovat kertoneet viikonloppuna harjoituksissa tapahtuneesta välikohtauksesta. The Sun -lehden mukaan ryhmän lauantain harjoituksissa Manchester Cityn kapteeni Kyle Walker ja Newcastlen kapteeninnauhaa kantava Kieran Trippier ottivat yhteen.

Tilanne lähti sanaharkasta. Paikalle vaadittiin Walkerin seuratoveri Phil Foden rauhoittelemaan tilannetta.

Englannin riveissä huolta aiheuttava asia on juuri Trippierin nykyinen pelipaikka eli vasemman laitapakin rooli. Luotsi Gareth Southgate peluuttaa harjoituksissa nahistellutta Tripperia vasempana pakkina. 26 miehen ryhmästä ei löydy muita varsinaisia varamiehiä Trippierin nykytontille kuin Luke Shaw.

Miksi Shaw ei pelaa?

Southgate nimesi jostain syystä Manchester Unitedin puolustajan joukkueeseen, vaikka Shaw ei ole pelannut kilpailullista ottelua sitten helmikuun. Shaw oli taas viikonloppuna sivussa harjoituksista loukkaantumisen takia. Vaikka Shaw saataisiinkin pelikuntoon, liittyy mieheen kysymysmerkkejä näin pitkän pelaamattomuuden jälkeen.

Trippier on siten elintärkeä mies Englannin joukkueelle. Pelikielto tai loukkaantuminen olisi iso ongelma saarivaltion miehistölle, sillä tervettä paikkaajaa ei ryhmästä löydy.

Trippier on kaiken lisäksi oikeajalkainen ja pelaa siten hänen kannaltaan väärällä laidalla. Jos Chelsean Ben Chilwell ei olisi loukkaantunut, olisi hän todennäköisesti ollut vasemman pakin roolissa.

– En sano, etteikö se olisi erilaista kuin pelaaminen oikeassa laidassa, Trippier mietti BBC:n mukaan ennen turnauksen alkamista.

– En ole vasenjalkainen, mutta missä pelaankin, niin olen valmis.

Jos Trippier ei pystyisi syystä tai toisesta pelaamaan vasempana laitapakkina, voitaisiin laidalla kokeilla Anthony Gordonia tai Trent Alexander-Arnoldia. Kaksikosta molemmat olisivat kuitenkin väärällä pelipaikalla, aivan kuten Trippier nyt.