Kuva: All Over Press

Huippumenestynyt ranskalaisseura lopettaa – Zinédine Zidane edusti joukkuetta

Roope Määttä |

Ranskan pitkäikäisimpiin ja menestyneimpiin urheiluseuroihin lukeutuva FC Girondins de Bordeaux lopettaa ammattilaistoimintansa.

Mediatietojen mukaan Bordeauxin ammattilaistoiminta päättyy, koska seura ei ole onnistunut vakiinnuttamaan taloustilannettaan. Atleetti kertoi aiemmin, kuinka esimerkiksi Liverpoolia ja Pittsburgh Penguinsia omistava urheilusijoitusyhtiö FSG oli kiinnostunut ostamaan seuran.

Edellisen kerran maansa pääsarjatasolla kaudella 2021–22 pelannut Bordeaux on jo ilmoittanut luopuvansa Ranskan jalkapalloliiton ammattilaisjäsenyydestä, jota 143-vuotias seura oli hallinnoinut vuodesta 1937. Tiistaina Bordeaux tiputettiin hallinnollisella tasolla lopullisesti Ranskan kolmanneksi korkeimmalle sarjatasolle, kun FSG vetäytyi ostokeskustelusta.

Vetäytymispäätöstään yhdysvaltalaisyhtiö ei avannut tarkemmin. Se sanoi luopuneensa ostoaikeista käytyään laajoja keskusteluja sidosryhmiensä kanssa. Bordeauxin tarun loppumiselle – ainakin ammattilaiskentillä – FSG:n vetäytymispäätös oli viimeinen niitti, mutta seuran taloustilanne oli ollut jo pidempään haasteellinen.

Zinédine Zidane (kuvassa) pelasi vielä toukokuussa Bordeaux’n järjestämässä legendojen ottelussa. Ammattilaisurallaan Zidane edusti ranskalaisseuraa kausilla 1992–96 ennen siirtymistään Juventukseen.

Kuusinkertaisen Ranskan mestarin riveissä ovat Real Madrid -legendan lisäksi pelanneet esimerkiksi joukkueen pitkäaikainen maalivahti Ulrich Ramé, kuusinkertainen Bundesliiga-voittaja Bixente Lizarazu, Ranskan pitkäaikainen maajoukkuepuolustaja Marius Trésor, kolme mestaruutta seurassa voittanut Jean Tigana sekä Zidanen ohella Ranskan kaikkien aikojen keskikenttäpelaajiin lukeutuva Alain Giresse.

LUE MYÖS: Pittsburgh Penguinsin omistajat ovat ostamassa entisen huippuseuran, jolta löytyy useita mestaruuksia

LUE MYÖS: Ruotsin suurseura haluaa kovaa jälkeä Huuhkajissa tehneen huippulupauksen

LUE MYÖS: Manchester United kokkailee kovan luokan vaihtokauppaa Interin kanssa