Kuva: All Over Press

HJK jäi jyrän alle Veikkausliigan kärkikamppailussa – Ilves juhli loppuunmyydyllä Tammelan stadionilla

Miikka Lahtinen |

HJK jäi lauantaina jyrän alle Veikkausliigan kärkikamppailussa. Ilves oli loppuunmyydyllä Tammelan stadionilla tyly isäntä numeroin 3-0.

Ilves sai otteluun lentävän lähdön, kun Joona Veteli vei tamperelaiset johtoon jo alle neljän minuutin pelin jälkeen. Vetelin tarkka laukaus painui tolpan kautta sisään.

13. minuutin kohdalla Ilves karkasi jo kahden maalin karkumatkalle, kun vahvaa kautta pelaava Santeri Haarala sijoitti pallon varmasti HJK-maaliin. Maaliin hyvän esityön teki Oiva Jukkola.

Ottelun kolmas ja samalla viimeinen osuma nähtiin 77. minuutilla, kun Roope Riski kuritti entistä seuraansa. Hyökkääjä chippasi pallon taitavasti yli vastaan tulleen HJK-maalivahti Jesse Östin.

Voiton myötä Ilves on nyt sarjassa ainakin hetkellisestä toisena, kun 15 ottelun jälkeen kasassa on 26 pistettä. HJK löytyy sarjakärjestä 28 pisteellä, mutta helsinkiläiset ovat pelanneet yhden ottelun enemmän.