Rasmus Kumpulaisen ei tarvinnut kauaa Liiga-uransa avausosumaa metsästää. Kuva: All Over Press

Salama-alku: Kauden ensiminuuteilla neljä maalia – Rasmus Kumpulaiselle uran ensimmäinen Liiga-nyytti

Roope Määttä |

Kiekkokausi on käynnissä. Tiistai-iltana Liigassa pelataan seitsemän ottelun kierros. Valtaosaa otteluista on pelattu reilut kymmenen minuuttia.

KooKoo avasi maalihanat Liigassa, kun Raumalla oli pelattuna reilut kaksi minuuttia. Oikealta ampuva puolustaja Seth Barton täräytti ranteella kiekon ohi Lukko-maalia vartioivan John Lethemonin. Esityön tarjoili Matic Török.

KooKoota luotsaa tällä kaudella Jouko Myrrä, joka ei viime kaudella valmentanut lainkaan. Atleetti haastatteli valmennustehtäviin palaavaa päävalmentajaa kauden alla (lue tästä).

Kauden käynnistävän kierroksen alkuminuuteilla on nähty kokonaisuudessaan neljä osumaa. Vain hetkeä KooKoo-onnistumisen jälkeen Jyväskylässä syntyi maali, kun Pelicansista hurrikaanipaitaan vaihtanut Nate Schnarr kuritti entistä seuraansa, kun pelattuna oli hieman alle kuusi minuuttia.

Lahtelaisjoukkue vastasi Jyväskylässä vain paria minuuttia myöhemmin Rasmus Kumpulaisen Liiga-uran avausosumalla.

Jukurit puolestaan iski HPK:ta vastaan 1–0-johtoon. Osuman teki ylivoimalla tuore vahvistus Max Ellis, joka saapui Mikkeliin Toronto Marliesin joukkueesta (lue uutinen). Maali syntyi reilun kuuden minuutin pelaamisen jälkeen.

Luonnollisesti kyseessä oli myös Atleetin Jukurit-arviossa ykköshankinnaksi nostetun (lue Jukureista) kanadalaisen uran ensimmäinen osuma Suomen pääsarjassa.

Tappara – TPS (alkoi vasta noin 18:50)

*Juttua korjattu 20:15. Saatteessa väitettiin aiemmin, että kyseessä kuuden ottelun kierros, mutta niitä on seitsemän.