Victor Boniface tykitti Leverkusenille ratkaisun kalkkiviivoilla. Kuva: All Over Press

Taianomainen Leverkusen ratkaisi taas lisäajalla – oli tappiolla kahdesti

Roope Määttä |

Leverkusen voitti Wolfsburgin maalirikkaassa kotiottelussaan sunnuntai-iltana maalein 4–3.

Ottelussa syntyi viisi maalia jo kamppailun ensimmäisellä puoliajalla (lue lisää). Toisen jakson alkaessa isäntä oli tappiolla BayArenalla lukemin 2–3. Leverkusen oli maalilla perässä myös ottelun alussa, sillä vieraille kirjattiin ensimmäinen onnistuminen.

Puolustaja Piero Hincapie tasoitti ottelun toisen puoliajan alussa puskemalla Aleix Garcían kulmapotkusta. Osuma oli jo kolmas kulmatilanteesta syntynyt maali ottelussa.

Lukas Hradecký sai olla toisella puoliajalla maalillaan melko rauhassa, kun vierailija ei onnistunut luomaan juurikaan vaaraa Leverkusenin puolustusalueelle.

Lopulta vaihdosta sisään tullut nigerialaishyökkääjä Victor Boniface ratkaisi kamppailun lisäajan kolmannella minuutilla. Lisäaikaratkaisu oli Leverkusenille jo toinen Bundesliigassa tällä kaudella. Aiemmin joukkue kaatoi kauden ensimmäisellä kierroksella Mönchengladbachin vieraissa Florian Wirtzin lisäajalla syntyneellä osumalla.

Edellisellä sesongilla hallitseva Saksan mestari onnistui varmistamaan lisäaikaosumilla peräti kuusi voittoa ja kaksi tasatulosta Saksan pääsarjassa.

Leverkusen – Wolfsburg 4–3

0–1 Nordi Mukiele (oma maali) 5′

1–1 Florian Wirtz (Granit Xhaka) 14′

2–1 Jonathan Tah (Alejandro Grimaldo) 32′

2–2 Sebastiaan Bornauw (Jakub Kaminski) 37′

2–3 Mattias Svanberg (Konstantinos Koulierakis) 45+1′

3–3 Piero Hincapié (Aleix García) 49′

4–3 Victor Boniface (Exequiel Palacios) 90+3′