FIN - CAN

U20 MM-kisat: Suomi – Kanada, kooste

atleetti |

Jääkiekon nuorten MM-kisojen avauspäivänä nähtiin huippuottelu Suomi – Kanada. Suomi koki avausottelussaan Göteborgissa karun tappion, kun Kanada vei ottelun nimiinsä lukemin 2-5. Nuoret leijonat eivät onnistuneet iskemään avauserän maalipaikoistaan osumia ja Kanada rokotti tylysti omista paikoistaan. Ensimmäisen erän jälkeen Kanada johti 0-1 ja yhden maalin johto säilyi kolmanteen erään, kun toisessa erässä molemmat onnistuivat maalinteossa kertaalleen.

Ottelu ratkesi vasta kolmannessa erässä, jossa Kanada iski kolme osuma, joista kaksi tyhjään maaliin. Ottelun loppulukemat 2-5 näyttävät Suomen kannalta huonommilta kuin ottelun todellinen luonne, mutta parannettavaa jää tuleviin otteluihin tästä huolimatta. Varsinkin maalinteko sekä oman maalintekosektorin puolustaminen kaipaavat terävyyttä.

Suomi kohtaa seuraavaksi Saksan keskiviikkona 27.12. klo 15:30 alkavassa ottelussa. Ottelun voi seurata TV5-kanavalta tai discovery+ -palvelusta.

Aiheeseen liittyvät artikkelit: Jääkiekon Nuorten MM-kisat 2024, NHL:n ykköskierroksen varausvuoro osa 1