Kuva: All Over Press

Suomi otti kultaa koripallon arvokisoissa – nuorten maajoukkue pokkasi ensimmäisenä EM-mitalin

Roope Määttä |

Suomen alle 16-vuotiaiden tyttöjen koripallomaajoukkue voitti EM-kultaa. Mitali on ensimmäinen Euroopan tasolla Suomen koripallohistoriassa.

Lauantai-iltana Suomi voitti EM-kultaa alle 16-vuotiaissa tytöissä nuorten EM-kilpailuissa Unkarissa. Finaalivastustaja Ranska kaatui loppunumeroin 49–47.

– Viimeinen erä oli asemasota. Pidimme pallossa paineen, uskoimme ja haastoimme ja voitimme Euroopan mestaruuden, sanoo Sudenpentujen pääkäskijä Jussi Räikkä Koripalloliiton sivuilla.

Suomi ei ollut aiemmin voittanut yhtäkään mitalia Euroopan korkeimmalla kansainvälisellä tasolla. Historiallinen voitto irtosi lopulta dominoivalla esityksellä, jossa sinivalkopaitaisten tyttöjen joukkue oli Ranskan vastaavaa tehokkaampi.

Voiton takana kovimpana tehoilijoina häärivät Jessi Nenonen, Anna Gardziella sekä Aino Koskela.

– Jälleen kerran. Jokainen 12 pelaajasta onnistui omissa tehtävissään. Onhan tämä aivan mieletöntä, Räikkä jatkaa.

Aiemmin välierissä Suomi kaatoi Italian 61–52-lukemin.