Markku Kanerva tiimeinen on käyttänyt aikaa Lee Carsleyn edesottamuksiin perehtymiseen. Kuva: All Over Press

Markku Kanerva uskoo, että Suomi kohtaa uudistuneen Englannin: “Me olemme katsoneet paljon hänen otteitaan”

Roope Määttä |

HELSINKI. Huuhkajat pelaa Englantia vastaan Wembleyllä syyskuun toisen maaottelunsa. Kamppailu on erityisen kiinnostava, koska Englannilla on uusi nimi puikoissa.

Aiemmin Englannin nuorten maajoukkuetta luotsanneelle Lee Carsleylle tuleva mittelö Huuhkajia vastaan on toinen miesten maajoukkueen ruorissa. Ottelu pelataan tiistaina 10. syyskuuta Wembleyn nurmella. Markku Kanervan mukaan tarkkailua ja valmistautumista on Suomen osalta tehty pieteetillä.

– Luulen että siellä on hänelle paineitakin tehdä muutoksia, toteaa Kanerva Atleetille Suomen joukkueen mediatilaisuudessa.

– Me olemme katsoneet paljon hänen otteitaan 21-vuotiaissa, että mitä hän rankenteellisesti puolustus- ja hyökkäyspelaamisen osalta pääasiassa toteutti. Uskon että hän tuo niitä ajatuksia A-maajoukkueeseen, Huuhkajat-luotsi jatkaa.

Suomen päävalmentajan näkemyksen mukaan Carsley voisi tuoda Englannin tekemiseen aktiivisuutta sekä peruspelaamiseen että prässäämiseen.

– Hyökkäyspelaaminen muuttuu liikkuvammaksi, dynaamisemmaksi.

Carsley luotsasi Englannin nuoret Euroopan mestariksi viime vuonna. Edellisestä voitosta oli kulunut 39 vuotta. Kuva: AOP.

Suomen joukkueen Englannin vierailua edeltävänä lauantaina Carsleyn, 50, miehistö reissaa naapurimaassa. Kamppailu on samalla tuoreelle valmentajalle tulikaste A-maajoukkueessa.

– Onneksi näemme heidän Irlanti-pelinsä. Siitä saadaan jo vähän viitteitä heidän pelaamisestaan ja myös pelaajistaan.

Kanerva, 60, analysoi, että ryhmityksellisesti suuria muutoksia ei välttämättä ole luvassa. Hän katsoo, että kyseeseen voisivat enemmänkin tulla pelaajakohtaiset vaihdokset. Suomen valmentaja uskoo, että Carsley voi lisäksi tehdä merkittäviä pelaajamuutoksia tulevien kahden ottelun välillä.

– Onhan se häpeä heille, että pelaavat B-liigaa. He haluavat ehdottomasti päästä takaisin A-liigaan, Kanerva paaluttaa.

Carsley korvasi Englannin päävalmentajana aiemmin toimineen Gareth Southgaten kesän EM-kilpailujen jälkeen. Southgate, 53, luotsasi joukkueen kahdesti peräkkäin Euroopan mestaruuskisojen finaaliin, mutta molemmilla kerroilla lopputuloksena oli hopea.

Englannin jalkapalloliiton mukaan nykyinen vastuuluotsi on väliaikainen, ja se kertoi jatkavansa managerivaihtoehtojen kartoittamista (lue uutinen).