Ilari Melart ehti pelata viime kaudella 40 ottelua kuin joutui sivuun. Kuva: All Over Press

Leikkauksesta toipunut Ilari Melart palaa HIFK:n kapteeniksi – “Kyllä se aika paljon söi”

Roope Määttä |

HELSINKI. HIFK-kapteeni lähestyy kautta positiivisesti. Kesällä kuitenkin pohditutti myös, mitä hän omassa roolissaan voisi tehdä paremmin.

Ilari Melart joutui alkuvuodesta sivuun vaikean loukkaantumisen vuoksi. Helsinkiläisseura tiedotti, että kesken kauden tullut vamma vaatisi leikkaushoitoa. Samalla Jori Lehterästä tuli loppukaudelle joukkueen kippari.

– Kyllä se aika paljon söi. Hetken sitä murehdittuaan päätti, että tilanteesta löytää jotain hyvää. Pitkä ja laadukas treenikausi, jonka aikana muidenkin vanhojen vammojen ongelmia saatiin hoidettua samalla pois, niin nyt on loistoiskussa tällä hetkellä, sanailee Melart Atleetille.

Alkavalla kaudella Melart, 35, palaa entuudestaan tuttuun kapteenin rooliin. Helsinkiläisten kopissa tunnelma kauden alla on odottava – joukkue ja kapteeni katsovat eteenpäin. Kauden alla mies on ollut esimerkiksi järjestelemässä yhteisiä aktiviteetteja uudelle ryhmälle.

– Kyllä sitä aika paljon mietti kesällä, että mitä itsekin voisi tehdä paremmin, HIFK-kapteeni toteaa jatkaen:

– Lähden positiivisesti tähän kauteen. Ollut hyvä treenikausi joukkueen kanssa ja niin positiivinen fiilis, että haluaa sitä jatkaa. Kun tekee omaa hommaansa mahdollisimman hyvin, saa toivottavasti jotain tartutettua muihinkin.

Melartista paistaa usko siihen, että HIFK:ssa ollaan nyt oltu oikeiden asioiden äärellä. Uudet vahvistukset ovat kapteenin mukaan tuoneet joukkueelle lisää ominaisuuksia.

– Luulen, että siinä on tosi hyvä pohja, puolustaja sanoo.

Melart mainitsee esimerkiksi tšekkivahvistusten puolustaja Roland Knotin sekä hyökkääjä Petr Kodýtekin olleen iskussa. Lisäksi Daniel Mäkiaho sopii kipparin mukaan hyvin ryhmään ja Santeri Hartikainen on ajanut itsensä vahvasti sisään.

Harjoituksissa ja valmistavalla kaudella intensiteettiä sekä vauhtia on helsinkiläisten kapteenin silmin riittänyt. Jää nähtäväksi, kuinka tämä siirtyy kaukaloon, kun helsinkiläisjoukkueen kausi ensi tiistaina kotiottelulla Kiekko-Espoota vastaan alkaa.