Kuva: All Over Press

Joko suomalaisvahdit saavat tilaisuuden? Colorado Avalanchea löylytettiin historiallisesti

Roope Määttä |

New York Islanders teki kuusi maalia Colorado Avalanchen verkkoon reissukamppailussa. Joukkue ei ikinä ollut onnistunut tempussa Denverissä.

Viimeksi kun Avalanche taipui newyorkilaisille päästäen vähintään kuusi maalia kotonaan, organisaation nimi oli vielä Quebec Nordiques, ja se pelasi kotikamppailujaan Kanadassa. Joulukuussa 1990 Islanders haki vierasvoiton lukemin 7–2.

Tiistaiyön ottelu päättyi puolestaan Islandersin vierasjuhliin 6–2-numeroin. Isäntien harvoja ilonaiheita oli Calum Ritchien taalaliigauran avausosuma, joka syntyi heti minuutin pelaamisen jälkeen.

Aleksandr Georgijev on aloittanut kaikissa kolmessa ottelussa Avalanchen maalinsuulla. Kahdessa aiemmassa kamppailussa mies tykitettiin vaihtoon, jolloin suomalaistorjuja Justus Annunen pääsi tositoimiin.

Coloradon ykkösvahdin Georgijevin tilastot alkukaudella ovat karmaisevaa luettavaa. Torjuntaprosentti osoittaa lukemaa 73,87 ja jokaisessa pelaamassaan ottelussa kassari on päästänyt viisi osumaa selkänsä taakse.

Viime viikolla Avalanche poimi siirtolistalta myös toisen suomalaistorjujan, kun Kaapo Kähkönen liittyi joukkueeseen Winnipeg Jetsin riveistä (lue uutinen). Jos Georgijev ei ala ottamaan limppua kiinni, saattaa näyttöpaikkoja suomalaisille ilmaantua.

Isäntien kokoonpanosta tiistaina puuttuivat sekä hyökkääjät Jonathan Drouin, Gabriel Landeskog, Artturi Lehkonen että Valeri Nitšuškin. Lisäksi sivussa oli puolustaja Devon Toews.