New York Knicks vs Philadelphia 76ers

NBA-ennakko: New York Knicks vs Philadelphia 76ers

atleetti |

Atleetti käy läpi jokaisen NBA:n pudotuspeliparin ennakoissa, joissa puidaan joukkueiden matka playoffeihin sekä spekuloidaan odotukset ja ennusteet kaikkiin ottelusarjoihin. Käsittelyssä itäisen konferenssin koitos New York Knicks vs Philadelphia 76ers.

Kuinka Knicks päätyi idän kakkossijoitetuksi? 

Tekemällä hyviä siirtoja, kestämällä loukkaantumisia ja seuraamalla uuden tähtipelaajan syntymää.

Knicks taisteli löytääkseen rytmin kauden alussa, vaihdellen menestyksen ja kompastelun välillä, kun useat pelaajien roolit olivat hieman epäselviä. 31 ottelun jälkeen he olivat seitsemännellä sijalla ja kaipaamassa piristysruisketta. Silloin esiin astui OG Anunoby.

Anunobyn hankinta, All-Defensive joukkueeseen kuuluva pelaaja, joka upottaa yli 40 prosenttia kulmasta heitetyistä 3-pisteistään, nosti Knicksin tasoa. New York voitti 12 peliä 14:sta  Anunobyn saapumisen jälkeen ja hyppäsi neljänneksi Idässä … vain Anunobyn ja Julius Randlein loukkaantumisten horjuttaessa potentiaalista mestaruuskandidaattia. Ja sitten astuu esiin Jalen Brunson.

Anunobyn ja Randlein loukkaantumisen jälkeen Brunson keskiarvo oli 31,5 pistettä ja 7,1 syöttöä ottelua kohden 48/37/86 heittoprosentilla. Hän oli toisena NBA:ssa pistekeskiarvossa ja korille ajoissa per peli tuossa jaksossa – unohtamatta Donte DiVincenzoa (joka teki seurahistorian ennätyksen 3-pisteissä), Josh Hartia (joka teki kuusi tripla-tuplaa 36 ottelussa Randlein loukkaannuttua), Isaiah Hartensteiniä (joka otti suuremman pelinrakennusroolin samalla kun oli kärjessä top-10 puolustuksessa) ja muita Knicks-pelaajia, Brunson oli hyökkäys, ja New York antoi voittojen tulla.

Knicks meni runkosarjan viimeiseen otteluun Idän neljänneltä sijalta. Kun Bucks hävisi, Cavaliers olisi voinut napata toisen sijan – ja sen myötä kohdata pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella play-in pelin voittajan Philadelphian tai Miamin. Cleveland valitsi löysäilyn, tavoitellen tappiota, neljättä sijaa ja kokemattomia Magic-pelaajia.

Knicks ei löysäillyt vaan voitti Bullsit jatkoajalla varmistaakseen kakkossijoituksen Idässä, oli vastassa sitten kuka tahansa seitsemännen sijan joukkue. Päävalmentaja Tom Thibodeaun sanoin: “Tavoite on voittaa.” Mikä asenne!

Kuinka 76ers pääsi tänne asti?

Toivottavasti saamalla pahimmat vastustajat pois tieltä ajoissa tällä kertaa.

Kukaan ei pelannut paremmin kuin Joel Embiid. Hallitseva MVP kirjoitti uuden ikimuistoisen esityksen ennätysten kirjaansa, pistekeskiarvo 36 pistettä 34,2 minuutissa ottelua kohden, jakoi syöttöjä uransa korkeimmalla tahdilla ja oli kärjessä kuuden parhaan puolustuksen ankkurina.

Tyrese Maxeyn noustessa All-Star -tasolle, Sixers oli 1,5 pelin päässä toisesta sijasta kauden puolivälissä. Milwaukee oli juuri erottanut valmentajansa. Knicks oli juuri menettänyt Anunobyn ja Randlein. Philly näytti Bostonin vaarallisimmalta vastustajalta.

Joten, luonnollisesti, painajainen – Embiid loukkaantui.

Ilman Embiidia vastustajat heittivät kaiken mahdollisen Maxeyn päälle, haastaen muut Sixersin pelaajat voittamaan heidät. He eivät pystyneet siihen: Philly voitti vain 11 peliä seuraavasta 29:stä ja päätyi yli viiden pisteen alijäämään 100 pallon hallussapitoa kohden. Kun Embiid toipui polvileikkauksestaan, Philly tavoitteli lähinnä säälipleijareita.

Hopeareunus siihen harmaaseen pilveen. Kun Embiid palasi takaisin 2. huhtikuuta, hänen heittokeskiarvot olivat 30-9-5 50/48/88 heittoprosentilla, mitkä auttoivat Phillyä löytämään rytminsä takaisin. Hän toipui kolmen huolestuttavan neljänneksen jälkeen Heatia vastaan keskiviikkon säälipleijarissa loistavalla neljännellä neljänneksellä – 11 pistettä, neljä levypalloa, kaksi valtavaa 3-pistettä ja kaksi syöttöä – voittaakseen lopulta Miamin ja selviytyäkseen oikeisiin pudotuspeleihin.

76ers on ollut voittamaton Embiidin paluun jälkeen, piste-erotuksella 10,3 pistettä-per-100 kahdeksassa ottelussa. Kaiken muun ollessa muuttumattomana, mieluummin et menettäisi parasta pelaajaasi kahdeksi kuukaudeksi. Mutta jos hän on todella (pääosin) terve silloin kun pelit ovat tärkeimmillään tällä kertaa…ehkä tämä todella on se Vuosi Philadelphiassa?

New York Knicks vs Philadelphia 76ers keskinäiset ottelut runkosarjassa: 3-1

Runkosarjassa keskinäiset ottelut päättyivät New Yorkin voittoon 3-1. Kaikki neljä kohtaamista tapahtuivat Anunoby-kaupan jälkeen, mukaan lukien 128-92 murskavoitto Philadelphiassa, jossa Knicks ilmoittautui tosissaan mestaruustaistoon.

Tämä oli ainoa ottelu, jossa Embiid pelasi New Yorkia vastaan tällä kaudella. Hän sai perinteiset 30 pistettä ja 10 levypalloa. Mutta Knicks sai hänet tekemään töitä niiden eteen.

Thibodeau luotti Hartensteiniin, joka sijoittui kauden päätteeksi toiseksi NBA:ssa puolustuspisteiden arvioidussa plus-miinuksessa, Embiidin puolustamisessa ja tarjosi muitakin vahvistuksia eri suunnilta. Aikaisissa rotaatioissa kaksi puolustajaa asetettiin Embiidin eteen syötön aikana, häirintä yläpuolelta kun hän aloitti liikkeensä, aggressiiviset tuplat aina kun hän kääntyi ympäri, häirinnät ja tuki alhaalta, satunnaiset vaihdot… Knicks laittoi paljon lihaa ja nopeutta Embiidin suuntaan, tuottaen kuusi menetystä, kolme torjuttua heittoa ja runsaasti muita hätäisiä heittoja.

Hartensteinin, terveenä olevan Mitchell Robinsonin ja Precious Achiuwan ollessa mukana, Anunoby on käytettävissä Maxeyn vartioimiseen ja useiden nälkäisten apupuolustajien vaaniessa, Thibsilla on paljon työkaluja käytettävänä Philadelphian hyökkäystä vastaan. Embiidin ja Maxeyn on luettava puolustuksen kerrokset, tartuttava heittotilaisuuksiin ja luotettava syvään Philadelphian roolipelaajien ryhmään – Kelly Oubre Jr., Nicolas Batum, Buddy Hield, Kyle Lowry, ehkä Cam Payne – jotta New York saataisiin vaikeuksiin.

Seuraa tätä kaksinkamppailua: Brunson vastaan Nurse

Aivan kuten Thibs näyttää Embiidille monenlaisia puolustuksia, Nurse – yksi liigan luovimmista taktikoista – säätää useita erilaisia näkymiä New Yorkin All-NBA pelintekijälle.

Sixers laittaa pitkiä miehiä Brunsonin kimppuun hyökkäyksen alussa; Oubre ja Batum tekivät tätä valtaosan runkosarjassa. Fyysinen ja viisas Lowry ottaa myös vuoroja häntä vastaan, kuten hän teki Miamille vuoden 2023 konferenssivälierissä. (De’Anthony Melton olisi toinen mukava vaihtoehto, mutta hän on ollut poissa suurimman osan viime kolmesta kuukaudesta selkävamman takia; ei ole vielä selvää, pelaako hän New Yorkia vastaan.)

Tämän lisäksi on mielenkiintoista nähdä, miten Nurse vaihtelee puolustusta Brunsonia vastaan, sellaista kaikkialla olevaa voimaa, jota on äärimmäisen vaikea tukahduttaa. Seuraavia vaihtoehtoja varmaan piirrellään Philadeplhian fläppitauluilla.

  • Pelaa alhaalla puolustusta pitääksesi Embiidin lähempänä koria, ja otat riskin Brunsonin hyppyheittojen tulvasta.
  • Lisää painetta blitzillä ja träpillä, suosittu valinta siitä lähtien kun Randle loukkaantui, ja Brunson pääsee irti pallolta varhain, syöttää varaventtiiliin – useat Knicks-pelaajat voivat tehdä tilaa tilassa – ja hyökätä 4v3.
  • Ole aggressiivisempi pallokiistossa, ja Brunson saa Stephen Curry -liikkeen päälle, liikkuen ilman palloa joko vapauttaakseen itsensä heittämään tai sekoittaakseen puolustuksen peittoa tarpeeksi avaamaan tilan joukkuetoverille.

Voit kuitenkin olla varma, että Brunson näkee kaiken tuon ja vielä enemmän. Muista: Nurse on kaveri, joka kutsui box-and-onea loppuotteluissa ollessaan Raptorsin ruorissa; hän ei jätä kiveäkään kääntämättä etsiessään tapaa keskeyttää yhden NBA:n tehokkaimman heittäjän rytmiä. Jos hän pystyy sen tekemään, muiden Knicksin pelaajien on pidettävä hyökkäys toiminnassa.

Kuka voittaa New York Knikcs vs Philadelphia 76ers

Simulaatiot eivät näytä uskovan MVP Joel Embiidin näytökseen vaikka vedonlyöntikertoimet niin tekevätkin. Sarjan todennäköisin voittaja on Knicks 73% todennäköisyydellä katkaisten sarjan joko viiden tai kuuden pelin jälkeen. Mikäli Philadelphia yllättäisi New Yorkin, se tapahtuisi seitsemänteen peliin venyvässä sarjassa, mutta todennäköisyyksien valossa myös game sevenissä Knicksillä olisi etulyöntiasema.