Kuva: All Over Press

Max Verstappenin tappioputki syvenee – Unkarin F1-osakilpailu oli McLarenin ylivoimaa

Roope Määttä |

Tulokset Unkarin GP:stä ovat selvillä. Osakilpailun voitti ensimmäistä kertaa F1-urallaan ykkössijalle ajanut McLarenin kakkoskuljettaja.

Oscar Piastri, 23, voitti ensimmäistä kertaa Formula 1 -osakilpailussa sunnuntaina. Unkarissa ajetussa kisassa McLaren ajoi vakuuttavasti kaksoisvoittoon, kun toiseksi sijoittui tallin ykköskuski Lando Norris. Kyseessä oli oranssipukuisten ensimmäinen kaksoisvoitto sitten kauden 2012.

– Yhä on ehdottomasti työtä ja kehitettäviä asioita, mutta mielestäni tein paljon oikeita asioita kisassa, sanaili australialaiskuljettaja Piastri voittonsa jälkeisessä tv-haastattelussa.

Red Bullin mestaruussarjaa johtava Max Verstappen ajoi nyt ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2021 kolmannen perättäisen kilpailunsa ilman voittoa. Hieman ennen kilpailun loppua hollantilaiskuljettaja törmäsi Lewis Hamiltoniin ohitusyrityksessään, mutta kaksikko selvisi maaliin – Verstappen sijoittui viidenneksi ja Hamilton kolmanneksi. Koko Unkarin GP:n kärkikymmenikön voit katsoa alta. Suomalaiskuljettaja Valtteri Bottas ajoi Unkarissa lopulta sijalle 16.

Vaikka Verstappen jäi palkintokorokesijoitusten ulkopuolelle Unkarissa eikä ole muutamassa viimeisimmässä kilpailussa juhlinut voittoa, on mies yhä ylivoimaisessa johdossa kauden kokonaispisteissä. Hollantilainen on matkalla maailmanmestaruuteen, kun ero toisena olevaan Norrisiin on peräti 70 pistettä.

Tulokset Unkarin GP:stä (top 10)