AC Milan juhli paikallisottelussa pitkästä aikaa voittoa. Kuva: All Over Press

AC Milan kukisti Interin – edellinen voitto oli kahden vuoden takaa

Roope Määttä |

AC Milan voitti Derby della Madonninan sunnuntaina.

Inter taipui Milanon paikalliskamppailussa maalein 2–1 sunnuntaina. AC Milan oli voittanut milanolaisen kilpakumppaninsa edellisen kerran vuonna 2022, joten se katkaisi Interin kuusi ottelua kestäneen voittokulun keskinäisissä väännöissä.

Voittomaali syntyi kamppailun loppuhetkillä, kun Matteo Gabbia puski pelivälineen verkkoon alle kaksi minuuttia ennen täyttä aikaa. Maali oli pelaajalle jo kauden kolmas Italian pääsarjassa.

Aiemmin Christian Pulisic oli iskenyt punamustat johtoon kymmenennellä minuutilla. Interin tasoituksesta vastasi niin ikään ensimmäisellä puoliajalla Federico Dimarco.

Tappio oli hallitsevalle mestarille Interille kauden ensimmäinen Serie A:ssa. Keskiviikkona joukkue haki vieraspisteen Mestarien liigassa pelaamalla maalittoman tasapelin Manchester Cityä vastaan.