Kuva: All Over Press

Harri Heliövaara hurjastelee Wimbledon-finaalissa – pelasti jo kolme ottelupalloa parinsa kanssa

Roope Määttä |

Harri Heliövaara venyi parinsa kanssa nelinpelin loppuottelussa urotekoihin toisessa erässä. Tilanne kahden erän jälkeen on 1–1. Pienten marginaalien väännössä molemmat erät ovat venyneet katkaisupeliin.

Toisen erän katkaisupelissä minibreikkejä nähtiin peräti yhdeksän kappaletta. Pahimmillaan Harri Heliövaara ja Henry Patten olivat jo kahdella murrolla tappiolla. Kaksikko kuitenkin kuroi eron kiinni murtamalla vuorostaan Jordan Thompsonin ja Max Purcellin kahdesti peräkkäin.

Ottelupalloja suomalais-englantilainen kaksikko pelasti toisessa erässä huimat kolme. Heliövaara–Patten-tandemi tasoitti ottelun 1–1-tilanteeseen voittamalla erän lopulta 7–6 (8–10).

Avauserän niin ikään niukimmalla mahdollisella – kahden pisteen – erolla katkaisupelissä numeroin 7–6 (9–7) nimiinsä nappasi puolestaan australialainen finaalikaksikko.

Ottelun ratkaiseva kolmas erä on käynnissä. Heliövaaran taistelua ensimmäisestä grand slam -voitostaan miesten tasolla voi seurata ilmaiseksi TV5-kanavalla.