Kuva: All Over Press

Ilves horjutti Ruotsin jättiläistä – Djurgården joutui koville loppuunmyydyllä Tammelan stadionilla

Miikka Lahtinen |

TAMPERE. Ilves ja Djurgården pelasivat torstai-iltana tasaisen kamppailun loppuunmyydyllä Tammelan stadionilla. Konferenssiliigan kolmannen karsintakierroksen ensimmäinen osaottelu päättyi lukemiin 1-1.

Tasaisessa ottelussa Ilves oli vahvempi etenkin ensimmäisellä puoliajalla. Tamperelaisseura hallisi palloa 61 prosenttisesti ja sai luotua pari vaarallista maalintekotilannetta, mutta tällä kertaa viimeistely ontui.

Toisella puoliajalla Djurgården sai ottelusta paremmin otetta. Tukholmalaisseura hallitsi toisen puoliajan alkua.

Lopulta hallinta myös palkittiin, kun ensimmäinen osuma nähtiin 58. peliminuutilla. Keskikenttäpelaaja Gustav Wikheimin upea laukaus painui Ilves-maalin takakulmaan.

Djurgårdenin maalin jälkeen Ilves aloitti heti takaa-ajon, joka tuotti myös tulosta. Roope Riski iski pallon maaliin oltuaan kentällä vasta viisi minuuttia. Osuma syntyi 66. peliminuutilla.

Uutinen jatkuu kuvan jälkeen.

Roope Riski iski tärkeän tasoitusosuman. Kuva: All Over Press

Riskin osuman jälkeen molemmat joukkueet keskittyivät puolustamaan entistä tarkemmin, eikä kummassakaan päässä nähty enää kunnon maalintekotilanteita.

Näin ollen ottelu päättyi lukemiin 1-1.

Vaikka llves olisi voinut saada ottelusta enemmänkin, niin joukkue voi olla tyytyväinen esitykseensä. Vastassa oli 12-kertainen Ruotsin mestari, joka on Allsvenskanissa toisena.

Ilveksen ja Djurgårdenin välinen toinen osaottelu pelataan Tukholmassa torstaina 15. elokuuta kello 20.00 alkaen.

Atleetin toimitus seurasi ottelua paikan päällä.

HJK maalin johtoasemassa Montenegroon

HJK kukisti puolestaan omassa karsintaottelussaan montenegrolaisen FK Dečićin maalein 1-0, kun Lee Erwin onnistui maalinteossa.

– Nolla omissa ja voitto, joten lähdemme ihan hyvillä eväillä vierasotteluun, totesi Toni Korkeakunnas ottelun jälkeen HJK:n tiedotteessa.

Toinen osaottelu pelataan viikon päästä torstaina 15. elokuuta Suomen aikaan kello 22.00 alkaen.