Harry Kane pääsi Englannin laadukkaimpaan paikkaan, mutta Lukas Hradecký selvitti. Kuva: All Over Press

Kommentti: Englanti–Suomi-avauspuoliajan mieleenpainuvin hetki oli, kun Ylen selostamosta meni sähköt

Roope Määttä |

Englanti piti avauspuoliajalla palloa mielin määrin, mutta mitään valmista se ei aikaiseksi saanut. Ottelu on tilanteessa 0–0.

Onko käsijarru mennyt taas pohjaan? Lee Carsley sai esimerkiksi itseltään Paul Robinsonilta BBC:llä (lue tästä) kehuja Irlanti-ottelun tiimoilta, että hän olisi laittanut koneiston liikenteeseen.

Nyt pohjassa piti olla käkkärin sijasta tallan. Vaan eipä erityisemmin Englanti vakuuttanut Huuhkajia vastaan avausjaksolla.

Suomi oli selvästi valmis otteluun ja osasi varautua Englannin tarjoamiin pelillisiin nyansseihin.

Jopa siihen joukkue oli valmis, että Englanti nosti pallottomia hyökkääjiään rakennusvaiheessa alimpien linjojen väliin ja pyrki venyttämään Suomen pakettia hajalle. Se ei erityisen hyvin onnistunut, vaan Markku Kanervan miehistö piti taisteluasemansa.

Englanti jauhoi hyökkäyksiä myllyttäen ja luoden maaliodottamaa, mutta ei jälkimmäistä merkittävästi Suomea enempää. Huipputilanteilla ei avausjaksolla juhlimaan päästy kummassakaan päädyssä.

Ottelun ensimmäistä puoliaikaa voi luonnehtia sinivalkoisten onnistumiseksi. Eikä vähiten sen vuoksi, että mieleenpainuvin hetki oli, kun Ylen selostamosta meni puoliajan lopussa sähköt.