Jukurien Max Ellisin lisäksi myös KooKoon uusi kasvo Riley Sawchuk iski hattutempun. Kuva: All Over Press

Liiga-avaukset: Neljä ottelua jatkoajalle, läjäpäin maaleja ja kaksi hattutemppua

Roope Määttä |

Kahdessa ottelussa tarvittiin voittolaukauskisaa, yhtä moni ratkesi jatkoajalla ja vain kolme täyttä pistepottia lähti jakoon. Kauden avauskierroksella viihdettä oli tarjolla, eikä teurastuksiltakaan vältytty. Maaleja seitsemässä väännössä syntyi yhteensä 46.

Jyväskylässä Juhamatti Yli-Junnilan (lue ennakkohaastattelu kaudesta) luotsaama Pelicans haki lisäpisteen voittolaukauskilpailun kautta numeroin 3–4 päättyneessä kamppailussa.

Ratkaisijaksi nousi AHL:stä Lahteen siirtynyt Wyatt Kalynuk, joka nostettiin Atleetin Liiga-arviossa joukkueen kolmanneksi kovimmaksi hankinnaksi (lue lisää).

Raumalla KooKoo oli edennyt jo 0–3-johtoon, mutta Lukko laittoi kirivaihteen silmään ja nousi tasoihin. Riley Sawchuk vierailta sekä Jami Krannila isänniltä onnistuivat molemmat kahdesti maalinteossa varsinaisella peliajalla.

KooKoon ECHL-löytö Sawchuk täydensi jatkoajalla tulleella ylivoimaonnistumisella hattutemppunsa ja sinetöi 3–4-voiton kouvolalaisille.

Vaikka Kuopiossa KalPan ja SaiPan välillä ei menty jatkoajalle, ei sekään kaukana ollut. KalPa nappasi lopulta 3–2-voiton iskettyään kahdesti alle minuutin sisään viimeisen erän jälkimmäisen kympin alkupuolella. Voitto-osumasta vastasi Jaakko Rissanen.

Sport niisti Kärpiltä pisteen – TPS oli Tapparaa vahvempi

Kärpät joutui kolmannessa erässä vaikeuksiin, kun viime kaudella runkosarjassa 30 maalia iskenyt Teemu Turunen lensi suihkun puolelle polvitaklauksesta. Ennen tätä edellisen sesongin maalikuningas oli ehtinyt viedä oululaisryhmän 1–2-karkumatkalle toisessa erässä.

Lopulta se olikin viimeistä edellisellä kaudella eniten osumia Liigassa mättänyt pelaaja, joka ratkaisi. Reid Gardiner ampui Kärpille 2–3-maalin, kun jatkoaikaa oli pelattuna ainoastaan 27 sekuntia. Tapahtumarikkaassa kamppailussa jaettiin 39 minuuttia jäähyjä.

Hallitseva mestari Tappara nosti puolestaan viirin merkiksi voitostaan Nokia Areenan kattoon ennen ottelun alkua, mikä viivästytti sitä noin 20 minuuttia. TPS eteni 2–0-johtoon jo avauserän lopulla liukuhihnalta tulleilla maaleilla, mutta Tappara nousi rinnalle toisessa ja kolmannessa.

Vierailija oli lopulta kaikesta huolimatta tamperelaisia vahvempi voittolaukauskilpailussa. Lucas Wernblomin onnistuttua sekä ensimmäisellä että neljännellä laukaisukierroksella lisäpiste matkasi Turkuun.

Teurastuksia ja toinen hattutemppu

HIFK toivotti Kiekko-Espoon tervetulleeksi Liigan ja esiintyi kotiavauksessaan vahvasti. Joukkue oli niskan päällä erityisesti kamppailupelaamisessa. Siim Liivik totesi MTV:n lähetyksessä ottelun toisen erän olleen “isät vastaan pojat” (lue lisää).

Helsinkiläisten 5–2-voittoon päättyneessä kamppailussa isäntien tehomiehenä häärivät kolme syöttöpistettä jakanut Jori Lehterä sekä tehot 1+2 naputellut puolustaja Luke Martin. Viime kaudella Lehterä sijoittui runkosarjassa pistepörssin seitsemänneksi iskettyään 6+50=56 tehopistettä.

Mikkelissä Max Ellis kuljetti itsensä Jukurit-kannattajien sydämiin heti kauden avauskamppailussa iskemällä hattutempun. Atleetti nosti miehen ennen kauden alkua Liiga-arviossaan joukkueen kovimmaksi hankinnaksi (lue tästä).

Isäntä kurmuutti itse ottelussa HPK:ta peräti maalein 7–3. Ellis (3+1) ja Wilkes-Barre/Scranton Penguinsista Marko Tuomaisen miehistöön hankittu Peter Abbandonato viettivät neljän pisteen (1+3) iltaa.