Kuva: All Over Press

Tennistrilleri! Otto Virtanen kävi lähellä jättitemppua

Toimitus |

Otto Virtanen kävi lähellä tennissensaaatiota Wimbledonissa. ATP-listan 13. sijalla oleva Tommy Paul oli pahimmillaan suorastaan helisemässä suomalaisen käsittelyssä, mutta yhdysvaltalaisen rutiini kovassa paikassa oli liikaa.

Suomen tennisässä Otto Virtanen pelasi loisto-ottelun Wimbledonissa. Vaikka suomalainen oli suuri altavastaaja ottelussa Tommy Paulia vastaan, ei se viheriöllä juuri näkynyt. Ottelu eteni viisieräiseksi trilleriksi. Ratkaiseva viides erä eteni tasaisesti aina 4-4-lukemiin saakka.

Virtanen ei onnistunut pitämään syöttöään tiukassa paikassa, ja näin Paul karkasi ratkaisevassa erässä 5-4-johtoon. Kovavireinen Paul ei päästänyt tilaisuutta käsistään ja voitti ratkaisuerän 6-4. Kovassa paikassa Paul pystyi turvautumaan ykkössyöttöönsä, ja siihen Virtanen ei tuntunut löytävän vastalääkettä riittävässä määrin.

– Se oli uskomaton matsi. Alusta asti hän (Virtanen) toi kovan tason peliin, Paul mietti Eurosportin haastattelussa taiston tauottua.

– Ottelu oli vuoristorataa. Mielestäni lopussa sain parhaan esiin itsestäni, Paul lisäsi.

Paul etenee turnauksessa 3. kierrokselle. Virtaselle turnaus oli suuri menestys tappiosta huolimatta. Karsintojen kautta tenniksen legendaarisimpaan Grand Slam -turnaukseen edennyt Virtanen nousee varmasti myös ATP-listalla selvittyään näinkin pitkälle.

Vain pelin päässä voitosta

Ottelu eteni hyvin tasaisissa merkeissä. Suurena altavastaajana otteluun lähtenyt Virtanen (ATP-147) voitti ensimmäisen erän 6-4 ja hävisi toisen 3-6. Sade haittasi välistä ottelupäivää, mutta kolmannessa erässä suomalainen nappasi taas erän 7-5-lukemin nimiinsä. Neljännessä erässä Virtanen kävi jo pelin päässä ottelun voitosta johtaessaan pelein 5-4.

Paul oli kuitenkin sitkeä vastustaja, ja hän piti ensin oman syöttönsä tasoittaen 5-5-lukemiin. Heti perään Paul sai hengen päälle ja jyräsi erävoittoon lukemin 7-5. Se, että Virtanen kävi vain pelin päässä voitosta, alleviivaa koko ottelun tasaisuutta.

Suomen toinen tennisässä Emil Ruusuvuori sai aiemmin oman ottelunsa päätökseen. Ottelu eteni viisieräiseksi, mutta lopulta Ruusuvuori käänsi tiukan taiston nimiinsä (lue uutinen).