Kuva: All Over Press

Entinen NHL-kiekkoilija Patrik Laineesta: “Jos joku joukkue on potkimassa renkaita, ajattelen Minnesotaa”

Roope Määttä |

Juuri nyt Minnesota Wild on pohjoisamerikkalaismediassa vahvimmin esillä suomalaiskiekkoilijaan liittyvässä huhumyllyssä.

Suomalaispelaaja Patrik Laineen tilanne on ollut muuttumaton sen jälkeen, kun hyökkääjä vapautui NHL:n ja NHL:n pelaajayhdistyksen tukiohjelmasta. Huhumylly suomalaisen ympärillä kuitenkin jauhaa. Viime aikoina on selvinnyt esimerkiksi, että Laine, 26, on saamassa yhteydenoton Minnesota Wildin suunnalta (lue uutinen).

NHL Networkin asiantuntija ja entinen taalaliigakiekkoilija Mike Rupp valaisi hiljattain The Athleticille omaa näkemystään Laineeseen ja Minnesotaan liittyen.

– Jos joku joukkue on potkimassa renkaita, ajattelen Minnesotaa, koska he tarvitsevat tähtitason tulivoimaa. He tarvitsevat jonkun, joka pystyy keventämään työnsarkaa tehojen suhteen, Rupp sanaili.

Ongelmaksi Minnesota-siirron suhteen voi hyvin muodostua Columbus Blue Jacketsin hyökkääjän palkka. Laineella on vielä kaksi vuotta nykyistä sopimustaan jäljellä, ja se takaa suomalaiselle 8,7 miljoonaa dollaria kaudessa. Wildilla puolestaan on PuckPedia-sivuston mukaan alle miljoona taalaa tilaa palkkakatossaan.

Columbus Blue Jacketsin GM Don Waddell on aiemmin sanonut, että Laineen palkasta halutaan päästä eroon mahdollisimman kokonaisvaltaisesti (lue uutinen). Tämä ei ainakaan nosta Minnesota Wildin osakkeita suhteessa suomalaishyökkääjän hankkimiseen.

––––

Atleetti on nyt WhatsAppissa!

🚨 Liity kanavalle TÄSTÄ.
🔔 Paina ilmoitukset päälle – saat tiedon urheilumaailman tärkeimmistä tapahtumista.

––––

LUE MYÖS: Joonas Korpisalo on tiukassa syynissä Boston Bruinsissa – näin siirrosta tulisi “merkittävä epäonnistuminen”

LUE MYÖS: Oletko samaa mieltä? NHL Network listasi tämän hetken parhaat maalivahdit – Juuse Saros yhdeksäntenä