Kevin Lankinen edelleen ilman sopimusta – tässä joukkueessa NHL-ura todennäköisesti jatkuu

Joonatan Anttonen |

Kevin Lankinen, 29, on yhä ilman sopimusta vaikka NHL-kauden alkuun on vain kuusi viikkoa aikaa.

Lankinen on torjunut Nashville Predatorsissa Juuse Saroksen kakkosvahtina edelliset kaksi kautta. Viime kaudella Lankinen torjui 24 ottelussa torjuntaprosentilla 90,82% ja päästettyjen maalien keskiarvolla 2,82. Keskinkertaisen Predatorsin tolppien välissä tilastot ovat varsin pätevät.

Predators ei kuitenkaan tarjonnut toiselle suomalaisvahdilleen jatkoa vaan kiinnitti vapailta markkinoilta Scott Wedgewoodin. 32-vuotias Wedgewood pelasi viime kaudet Dallas Starsissa kakkosmaalivahtina.

Lankisen tilanne on yllättävä, sillä kevään 2019 maailmanmestari ei ole saanut tarjouksia muilta NHL-seuroilta kesän aikana. Enää jäljellä on vain muutama joukkue, joilla on tarvetta kakkosmaalivahdille näin lähellä kauden alkua.

Vancouverissa maalivahtitilanne auki

Vancouver Canucks saattaa joutua lähtemään kauteen ilman ykkösvahti Thatcher Demkoa. Demko loukkasi polvensa kevään pudotuspelien aikana, eikä 28-vuotiaan jenkkivahdin tilasta ole annettu päivitystä kuukausi ennen harjoitusleirin alkua.

Canucksin sisäpiiritoimittaja Rick Dhaliwalin tietojen mukaan Demkolta jää todennäköisesti ainakin harjoitusleiri ja harjoitusottelut väliin. Runkosarjan avausottelu on vielä toistaiseksi kysymysmerkki.

Jos Demko ei ole pelikunnossa, on Canucks pakotettu suuntaamaan maalivahtikaupoille. Arturs Silovs paikkasi Demkoa mainiosti pudotuspeleissä, mutta vasta kahdeksan NHL:n runkosarjaottelua torjuneen latvialaisen aisapariksi tarvittaisiin kokenut kassari. Canucks hankki kesän aikana Jiri Pateran, mutta tshekkivahti ei ole pelannut kuin kahdeksan NHL-ottelua Vegas Golden Knightsissa kolmen viime kauden ajan.

Dhaliwalin mukaan Canucks olisi tehnyt Lankiselle sopimustarjouksen tilanteen ratkaisemiseksi. Seuran tiukka palkkakattotilanne tosin hankaloittaa sopimuksen tekemistä.

Lankinen olisi neljän vuoden ja 112 NHL-ottelun kokemuksellaan pätevä vaihtoehto Canucksille. Lankinen olisi myös edullinen ja riskitön haku, joka varmasti allekirjoittaisi yksivuotisen ja noin miljoonan dollarin arvoisen sopimuksen.

Canucksin kannalta on onnekasta, että vapailta markkinoilta löytyy vielä Lankisen kaltainen turvallinen vaihtoehto. Lankinen olisi paras mahdollinen ratkaisu joukkueen maalivahtiongelmaan.