Kuva: All Over Press

Tuhti lappu: Leon Draisaitl kuittaa nyt Connor McDavidia enemmän – julkistusta lykättiin NHL-tragedian takia

Roope Määttä |

Kiekkotähden uusi sopimus on keskimääräistä kausiansiota katsottaessa koko NHL-historian kallein.

Edmonton Oilers on päässyt sopimukseen hyökkääjä Leon Draisaitlin kanssa. Uusi kontrahti on solmittu kahdeksaksi vuodeksi eteenpäin ja se takaa saksalaiselle keskimäärin muhkeat 14 miljoonaa dollaria eli noin 12,7 miljoonaa euroa kaudessa.

– Tein, kuten minulle itselleni oli parasta, kertoo toimittaja viestipalvelu X:ssä David Pagnotta Draisaitlin sanoneen.

Bally Sportsin Andy Strickland on puolestaan kertonut niin ikään X:ssä, että sopimus on tehty jo viime viikon loppupuolella. Oilers ei kuitenkaan halunnut julkaista sitä heti, koska se halusi kunnioittaa Johnny Gaudreaun poismenoa.

NHL:n palkkakatto nousee alkavalle kaudelle – aiemmin se oli 82 miljoonaa dollaria, mutta jatkossa se on 88 miljoonaa. Esimerkiksi albertalaisjoukkueen toisella huippuhyökkääjällä Connor McDavidilla kausiansio nykyisessä, kaudella 2018–2019 alkaneessa sopimuksessaan, on 12,5 miljoonaa dollaria.

– Haluaisinko Connorin seuraavan perässä (ja allekirjoittavan jatkosopimuksensa) – totta kai. Tietysti valehtelisin, jos väittäisin etten halua hänen pysyvän ympärillä, Draisaitl on jatkanut Pagnottan mukaan.

McDavidilla on nykyistä kahdeksan vuoden kontrahtiaan jäljellä kaksi kautta. Jos kiekkomaailman supertähti ei allekirjoittaisi jatkosopimusta ennen kesää 2026, hänestä tulisi rajoittamaton vapaa agentti.