Kuva: All Over Press

HIFK:n päävalmentaja Ville Peltonen palasi vihdoin aiheeseen “feikkiheikki”

Toimitus |

HIFK:n päävalmentaja Ville Peltonen kohahdutti tänä keväänä, kun hän puhui tappiollisen Pelicans-puolivälieräsarjan jälkimainingeissa “feikkiheikeistä”. Nyt Peltonen viimein palasi aiheeseen HIFK:n Bättre Folk -podcastissa.

Ville Peltonen oli silminnähden pettynyt huhtikuun alussa, kun HIFK:n puolivälieräsarja oli päättynyt tappioon Pelicansille. HIFK oli sarjassa jopa 0-3-tappiolla, mutta helsinkiläisseura nousi seiskapeliin asti ja oli lähellä kääntää jopa koko ottelusarjan nimiinsä.

Jo kesken pudotuspelisarjan Peltonen ja koko HIFK:n joukkue sai kovaa kritiikkiä kannattajiltaan. IFK:n kotihallissa nähtiin esimerkiksi lakana, jossa vaadittiin päävalmentaja Peltoselle potkuja.

Tappiollisen Pelicans-sarjan jälkeen Peltonen arvosteli sitä, miten joukkuetta oli “pyritty häiritsemään”. Kun Iltalehden toimittaja penäsi tarkennusta häiritsijöistä, syntyi käsite “feikkiheikki”.

– En osaa sanoa, mitä tahoja he ovat. Jotain feikkiheikkejä, Peltonen luonnehti tuolloin Iltalehden mukaan.

“Mitä ihmettä valmentaja tarkoitti feikkiheikillä?”

HIFK:n Bättre Folk -podcastissa kannattajilla oli mahdollisuus lähettää kysymyksiä Ville Peltoselle. Moni kannattajista tivasi juontajan mukaan “feikkiheikki”-käsitteen perkaamista.

Kannattajat halusivat tietää, että mitä valmentaja oikein tarkoitti puhuessaan näistä “feikkiheikeistä”.

– Ensinnäkin pakko sanoa, että se intohimo ja joukkueen kannattaminen on äärimmäisen tärkeätä ja arvokasta. Mitä isoimmat rispektit siitä minulta kaikille. Ja niin kuin aikaisemmin sanoin, niin en halua missään nimessä jaotella ketään mihinkään, Peltonen alusti.

Peltonen myös muistutti, miten haastavaa on antaa kommentteja heti raastavan puolivälieräsarjan jälkeen.

– Toivon, että kaikki ymmärtää ne pienet tunnekuohut siinä kohtaa, kun sarja on juuri päättynyt. Ei halua sanoa ehkä ihan kaikkea, kun ei ole ihan tarkkaa tietoa, mutta ei halua myöskään olla ihan sanomatta jotain. Asiat jää vähän liian harmaalle usein siinä, ja niitä aletaan vääristellä. Sen jälkeen niiden korjaaminen on äärimmäisen vaikeata, kun asiat ovat jo lähteneet liikkeelle, luotsi lisäsi.

“Halusin nostaa niiden arvoa, jotka meitä tuki”

Moni kannnattaja jaksoi uskoa HIFK:n nousuun, vaikka ottelusarja Pelicansia vastaan oli aluksi hyvinkin hankala.

– Se mitä halusin oli nostaa niiden ehkä ihmisten arvoa, jotka meidän pelaajia ja joukkuetta isosti tuki, jaksoi kannustaa ja jaksoi olla siinä. Olla välittämättä niistä ihmisistä, jotka kesken ottelusarjan osoitti mieltään ihan oikeutetusti, mutta koin, että se oli äärimmäisen hankalaa, Peltonen tuumi.

Peltonen puhui pitkässä puheenvuorossaan siitä, miten joukkueelle on tärkeää säilyttää sokea usko vaikeina hetkinä.

– Se vei meiltä todella paljon energiaa joukkueena. Kaivettiin kyllä paljon irti sen jälkeen. Ehkä tähän liittyy jollain lailla se pelaajien fiilis siitä epäoikeudenmukaisuudesta ja jonkinnäköisen sähkön puuttumisesta, mutta nyt näitä asioita halutaan korjata ja tuntea se kaikki intohimo, tuki ja äärimmäinen kiitollisuus siitä, että HIFK herättää niin paljon tunteita, Peltonen muistutti.

Voit kuunnella koko podcastin Spotifysta.