Kuva: All Over Press

Espanja on Euroopan mestari – kaksi vaihtopelaajaa maalasi finaalissa

Roope Määttä |

Englanti hävisi EM-finaalissa toista kertaa peräkkäin.

Espanja kaatoi Englannin EM-kisojen loppuottelussa maalein 2–1. Voitto-osuman iski vaihdosta sisään tullut Mikel Oyarzabal. Ensimmäisen maalin espanjalaisille tehtailivat puolestaan turnauksen tähtilaiturit Lamine Yamal sekä Nico Williams avauspuoliajalla. Ensin mainittu syötti, kun viimeistelystä vastasi jälkimmäinen. Oyarzabalin voitto-osuma syntyi puolestaan, kun pelattuna oli noin 87 minuuttia.

Englannin ainokaisen maalin viimeisteli Cole Palmer, joka tuli niin ikään vaihdosta sisään. Viihdyttävässä finaalissa Chelsea-hyökkääjän tekemä 1–1-maali syntyi 73. minuutilla. Palmer ehti olla kentällä vain 142 sekuntia ennen maalintekoa, joten hänestä tuli nopeimmin koskaan EM-kisoissa maalin tehnyt vaihtopelaaja. Lisäksi englantilaisesta tuli nuorin EM-finaalissa vaihtopelaajana osuman iskenyt palloilija.

Kun Luis de la Fuenten miehistö kesti Englannin viimeiset lähentelyt varsinaisen peliajan loppupuolella sekä lisäajalla, Espanjasta tuli neljättä kertaa Euroopan mestari. Ottelun kulusta voit lukea tarkemmin Atleetin seuranta-artikkelista.

Edellisen kerran Espanja oli voittanut EM-kultaa 12 vuotta sitten vuoden 2012 kilpailuissa Ukrainassa ja Puolassa. Englannille finaalitappio oli puolestaan toinen perättäinen, sillä se pelasi loppuottelussa myös vuoden 2021 EM-kisoissa.

Juttua päivitetty 00:43. Lisätty Palmerin tekemät ennätykset.